ВОЈВОДИНА СЕ ПОЈАЧАЛА Кубанац Фундора за Лигу шампиона

Одбојкашки клуб Војводина НС семе, довођењем последњег планираног појачања, комплетирали су екипу за нову сезону која ће бити пуна великих изазова, али и високих амбиција.
d
Фото: Dnevnik.rs

Актуелни шампион Србије довео је у своје редове Кубанца Лазара Рајдела Фундору Травиесоа (24, 195, 90) примача сервиса, који се добро сналази и на месту коректора, а верност црвено-белима потписао је на три године. Фундора ће бити први Кубанац у неком српском клубу, а својим доласком комплетирао је примачки корпус црвено-белих. Његова латинска крв и специфичан стил игре, уз велико искуство, донеће оно неопходно да се направи искорак ка Лиги шампиона на коју Новосађани рачунају.

- Веома смо задовољни што смо тим обогатили Фундором, примачем сервиса са Кубе, а он је играо и за репрезентацију те земље. Био је у тамошњем националном тиму све до 2015. године, после тога је уследила двогодишња суспензија која му је истекла у јануару. Други део минуле сезоне играо је у турској Малатији. У Србију је дошао на камп, тамо смо га видели и брзо се договорили, а сматрамо да је он оно што нам је требало за пласман у Лигу шампиона – рекао је спортски директор Војводине НС семе Слободан Бошкан.

Лазаро Фундора је већ био у Новом Саду, играо у Светској лиги 2012. године и сећа се тих утакмица, а занимљиво је да је први наступ у сениорској репрезентацији Кубе имао баш против Србије у Сантјагу. Тада је Србија славила 3:1, а у исто време, на том мечу дебитовао је и наш Марко Ивовић.

- Сећам се те године и Светске лиге када смо играли у Спенсу, а веома ми је драго што сам дошао у Војводину. Знам да је то најбољи одбојкашки клуб на овим просторима и једва чекам почетак сезоне и квалификације за Лигу шампиона – кратко је рекао Фундора, који је већ у клубу добио надимак “Лаки”.

Фундора је добро познат играч нашим тренутним и бившим репрезентативцима. Још 2011. године играо је за Кубу на Светском кадетском првенству и освојио бронзану медаљу у Аргентини (био други поентер шампионата), а тада је Србије, предвођена Урошом Ковачевићем, Миланом Катићем, Михајлом и Чедомиром Станковићем и другим освојила златно одличје.

Текст и фото: М. Ристић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести