Мини-лига: Војводина сигурна против Пожаревљана

Одбојкаши Војводине НС семе још једном су узели меру Младом раднику и максималним резултатом 3:0 уписали су победу у трећем колу мини–лиге.
Miran Kujundzic
Фото: Миран Кујунџић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани су на неки начин излечили „ране“ од пораза у прошлом колу када је после пет сетова Црвена звезда славила у Новом Саду.

Иако је у досадашња два дуела ове сезоне лагано долазила до тријумфа над Пожаревљанима, Војводина НШ је најавила да ће опрезно ући у овај меч на гостујућем терену. Био је то одличан потез, јер су домаћини мотивисано кренули у надигравање са апсолутним фаворитом. Добро су Новосађане намучили домаћини у првом сету, где су држали прикључак до саме завршнице. Успео је Млади радник да се врати из минуса од шест поена (17:11) и да на крају „закува“ ситуацију пошто се најпре приближио на 22:20, а потом је стигао и на поен заостатка – 24:23. Већ у следећем нападу Вучићевић је ставио тачку на неизвесност у овом сету и Новосађани су повели 1:0.

Експресно је у наставку Војводина дошла до вођства од 9:3, али су се домаћи полако враћали, а помагали су им и гости са пар грешака (14:10). Нису, међутим, изабраници Синише Гавранчића допустили да се понови сценарио из првог сета и без проблема су ову деоницу решили у своју корист и повећали предност на 2:0.

Серијом 6–0 Пожаревљани су преокренули у трећем сету и повели 10:7. Када су видели да је враг однео шалу, Новосађани су додали гас и преузели су ствар у своје руке. После изједначења (12:12) доминирали су до краја и тако уписали максималну победу.

К. Б.

Млади радникВојводина НС семе 0:3 (23:25, 19:25, 17:25)

ПОЖАРЕВАЦ: СЦ „Пожаревац“, гледалаца: 150, судије: Баланџић, Стојанац.

МЛАДИ РАДНИК: Буша 18, Степановић, Пајкић, Савић 3, Вуликић, Ковачевић 6, Илић С. 4, Батак 1, Стевић, Убипарип, Лечић, Илић И, Јелић 3, Кеита 12.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8, Вучићевић 15, Брборић, Фундора, Негић, Ковачевић, Вијецки, Кујунџић 15, Костић, Мехић 5, Радевић 2, Тодоровић 2, Рудић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести