Војводина у четвртој утакмици финала плеј-офа дочекује Спартак

Узели су одбојкаши Спартака меру Војводини НС семе у трећој утакмици финала плеј–офа и у редовима актуелног шампиона све је спремно да се одреагује на прави начин.
2
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Црвено–бели у малој сали Спенса од 20 часова (пренос РТС 2) имају другу меч лопту за одбрану титуле. Суботичани су пре четири дана пред својом публиком у “Дудовој шуми” славили убедљивим резултатом 3:0 и опстали у серији у којој је сад скор 2:1у корист Новосађана. Екипи Ивице Јевтића мора се одати признање за одличну партију, док је с друге стране, састав Слободана Бошкана у тој утакмици био испод нивоа.

– Нагласио бих да је Спартак екипа са невероватном енергијом и ми у све три утакмице нисмо успели да им парирамо у том сегменту и борбености – истакао је капитен Војводине Андрија Вилимановић.

Креатор игре Новосађана уверен је да ће они данас да се прикажу у правом светлу.

– Овај пораз стварно много боли, бар мене лично, а верујем и остале саиграче. Сигуран сам да ће он у нама пробудити шампионску реакцију, јер ми јесмо шампиони, екипа која је састављена од играча који заједно имамо много трофеја. Мислим да ћемо вечерас показати праву реакцију, одговорићемо на њихову енергију још већом енергијом и у овој утакмици ће бити то наша највећа снага – поручио је Вилимановић.

Шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан поновио је да су Суботичани заслужено победили у трећој утакмици, али да у четвртој очекује потпуно другачије издање свог тима.

– Знам да ће моји играчи имати снажну реакцију после пораза, јер мислим да још нисмо показали колико и шта можемо. Неће то, међутим, бити лако, јер се Суботичани боре и имају одличну енергију током утакмице. Њихов највећи квалитет јесу Мурад Кан и Муса Коне и на њих ћемо посебно да обратимо пажњу, то ће нам бити приоритет – јасан је Бошкан.

Оно што ће, такође, бити битно јесте подршка са трибина, па су сви из Војводине поручили верним навијачима да дођу и испуне малу салу Спенса и тако помогну клубу да узме шесту титулу у низу. Улаз на утакмицу је бесплатан.

К. Бугарски

Жеља и инат још већи

Спартак је после убедљивог тријумфа у Суботици добио додатно на самопоуздању и сада је у налету у ком ће покушати да избори мајсторицу.

– То што ће Војводина играти на домаћем терену и имати своје навијаче није јој нека помоћ. Наше присталице ће, такође, доћи у Спенс, па ћемо и ми имати подршку са трибина. После ове три одигране утакмице тешко да неко неког може да изненади. Наравно да су битне тактичке ствари, али се већ добро познајемо. Најбитније је да смо се физички опоравили од прошлог сусрета и психички припремили за данашњу утакмицу. План је да одиграмо добро, после чега долази и позитиван резултат – истакао је шеф стручног штаба Спартака Ивица Јевтић. 

Дизач Суботичана Андрија Вуликић нагласио је да је његов тим коначно у тој трећој утакмици одиграо на високом нивоу, јер није желео да се финална серија заврши.

– Идемо даље и једва чекамо да опет станемо на терен. Тактика је иста, али жеља и инат су још већи. Спартак је спреман за ову четврту утакмицу и свим снагама ћемо напасти Војводину – рекао је Вуликић.       

К. Б.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести