Војводина у финалу

Одбојкаши Војводине НС семе пласирали су се у финале плеј-офа. Новосађани су посао у полуфиналу завршили у три утакмице, а изгубили су свега два сета у читавој серији.
Miran Kujundzic, foto: F. Bakic
Фото: Dnevnik.rs

Јединство (СП) – Војводина НС семе 1:3 (27:25, 21:25, 22:25, 22:25 )

СТАРА ПАЗОВА: Хала спортова, гледалаца: 400, судије: Миљковић и П. Баланџић (обојица из Београда).

ЈЕДИНСТВО (СП): Радивојевић, Милић 8, Пешут 9, Радишић 1, Мајторовић (л), Јовановић 12, Пајић 4, Мадић 2, Матијашевић, Мицић 18, Паравиња, Рољић 15.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 10, Илинчић, Станковић 7, Премовић 20, Надаждин, Кујунџић 23, Пековић (л), Мехић 15, Радовић, Тодоровић, Ковачевић, Перић.

Јединство је још једном одиграло солидно, али је имала снаге само за први сет, док су касније ствари дошле на очекивану меру.

Војводина је могла и раније да заврши посао, али је овако чак и слађе за црвено-беле јер су славили псоле прекорета. Миран Кујунџић вукао је Вошу у прва три сета, уз помоћ Мехића и Премовића, али у тешким тренуцима у четвртом сету, када су Сремци напали и запретили те ухватилиприкључак, заблистао је Петар Премовић и закључио победу.

Иако су имали малих проблема са сервисом у завршници четвртог сета, црвено-бели су били веома расположени у нападу, те је уз Премовића и Кујунџић имао запажену ролу, а Стеван Симић је блоком донео недостижних 23:20 у финалном сету.

У другом полуфиналу Црвена звезда против Новог Пазара води 2:1 у победама, а четврти сусрет играју сутра од 18 часова у Београду.

 

М. Р.

Победа за растанак

ФОККрагуј Раднички 3:0 (25:17, 25:18, 25:18)

НОВИ САД: Велика сала СПЦ Војводина, гледалаца: 100, судије: Кустурић и Давидовић (обоје из Београда).

ФОК: Спасеновић 11, Гаљак (л1), Рачић, Радојичић 7, Вукобрат 8, Егић 11, Вуковић 10, Сланкаменац 3, Врањковић 1, Рацић 5, Шишић, Јосић (л2).

КРАГУЈ РАДНИЧКИ: Ивановић 6, Арсов, Шундек 6, Јоксић 8, Питић 1, Максимовић 2, Милојевић, Стефановић 3, Станковић (л), Благојевић, Кочановић 4.

Одбојкашице ФОК-а славиле су победу над фењерашем из Крагујевца и то на растанку од својих навијача. Новосађанке су оправдале улогу фаворита, иако без повређене Марије Миљевић и Миљане Глушац која је с репрезентацијом Србије.

Предвођене искусним тандемом Егић – Спасеновић, уз веома добре партије Милице Вукобрат и Милице Вуковић, ученице тренера Владимира Меденице закључиле су још једну добру сезону на свом терену.

М. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести