Војводина убедљива против Суботичана за крај првог дела сезоне

Није било речи о војвођанском одбојкашком дербију у сусрету између новосадских црвено-белих и суботичког Спартака, јер је шампион убедљиво стигао до тријумфа.
ц
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Војводина НС семе експресно је завршила посао у 13. колу Суперлиге и последњу утакмицу у овој години одиграла је на високом нивоу. Скор је поправила на 9-4, а „голубове“ који су до сада имали исти број победа и пораза као она, савладала је четврти пут ове сезоне. Може шеф стручног штаба Новосађана Слободан Бошкан да буде задовољан пред одлазак на одмор, јер су се коцкице у екипи склопиле и све је дошло на своје место. Коначно су сви играчи здрави, а Камил Баранек стигао је да помогне на позицији примача, која је била најслабија тачка шампиона. Имао је Чех и две прилике, најпре против Партизана и сада са Суботичанима да почне да се навикава на нове саиграче, као и они на ново појачање.

За разлику од првог првенственог дуела ове сезоне у Дудовој шуми, Спартак сада Војводини није могао да узме сет. Одлучни да победом ставе тачку на ову годину црвено-бели су агресивно почели и све време су држали конце у својим рукама. Без већих неизвесности добили су први сет, да би гости мало закували пред крај другог када су мини-серијом 4-0 стигли на поен заостатка (22:21). То су учинили још једном, али су Баранек и Мехић отклонили опасност и Воша је била на корак од тријумфа.

Спартак је у трећем сету био равноправан ривал, играо се егал до уласка у завршницу када је домаћин са пет везаних поена стигао до 21:16 и на тај начин трасирао је пут ка тријумфу. Пауза у домаћем првенству трајаће месец дана, али ће шампион 12. јануара играти Лигу шампиона против Бенфике у Португалији.

Војводина НС семе – Спартак С. 3:0 (25:20, 25:22, 25:19)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 200, судије: Радовановић, Стојанац.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић, Л. Чубрило, Бајандић, Вујовић, Зечевић, Негић (либеро 1), Рудић 3, Н. Чубрило 2, Мишковић (либеро 2), Баранек 8, Вилимановић 3, Парапунов 21, Мехић 19, Бошњак.

СПАРТАК С: Миловић (либеро 1), Марковић, Јунгић 8, Томчић, Пеић (либеро 2), Лечић, Вуликић 1, Несторовић, Кан 12, Дулић, Коне, Павловић 6, Жугић 9, Тумбас 6.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести