Воша корак од титуле

На трећој утакмици финала плеј-офа Одбојкаши Војводине НС семе направили су брејк у трећем сусрету финала плеј-офа и повели против Црвене звезде 2:1 у победама. Како су изгубили други, тако су Новосађани добили трећи меч, пре свега одличним сервисом и тимском игром, па су дошли на свега корак од освајања титуле шампиона.
Petar Premovic odbojka r hadzic.jpg
Фото: Дневник (Радивој Хаџић)

Напали су гости сервисом на почетку сусрета и одмах повели, али је Звезда узвратила преко Нејића и средином сета обезбедила егал. Ипак, гостујући црвено-бели имали су контролу, најпре преко расположеног коректора Премовића. У изједначеној игри први до сет лопте стигли су гости, преко Кујунyића, да би први сет Воши донео Симић, зауставивши Благојевића.

Почетак другог периода обележиле су грешке у којима су предњачили Новосађани. Управо после лошег напада Мехића, потом и ас сервиса Милутиновића, Звезда је први пут стигла до три поена вишка (11:8), а иницијативу црвено-белих наставили су Благојевић и Машуловић за великих 14:9. Није осетнији заостатак уплашио Новосађане који су евидентно бољом игром на мрежи заслужили изједначење (17:17), а потом и преокрет, након ас сервиса Кујунyића (19:18). Имала је Војводина и 23:21, после ас поена Мехића, али је Звезда одговорила мини серијом, спасила прву сет лопту, али не и другу, коју је, после сјајне реакције у великих 2:0 претворио Миран Кујунyић.

Већ до техничког тајм-аута у трећем периоду меча Новосађани су направили шест грешака (пет са сервиса), али ни Београђани нису много заостајали, па су на одмор отишли с два поена предности. Знао је Османкач, тренер гостију, шта да каже својим изабраницима на обавезном одмору, који су по повратку на терен, серијом од 4:0 преузели контролу (14:12). Успевао је домаћин до саме завршнице да парира гостима, али не и да поведе, па је казна стигла у виду реализоване контре Премовића за прву меч лопту (24:22). Уместо прославе победе, морао је Неyад Османкач да затражи тајм-аут, јер су црвено-бели успели да спасу обе меч лопте. Повела је нешто касније Звезда 27:26, али је уследила серија Воше од 3:0, а све је закључио Премовић ас сервисом, који је и био најефикаснији играч плеј-оф финала.

" Било је изузетно тешко и, према очекивању, одлучила је једна лопта. Упркос кадровским проблемима, мало смо комбиновали, мало ризиковали, али успели смо да одиграмо као тим и то нам се исплатило. Млади Тодоровић је одиграо веома добро и честитам му на добро одрађеном послу", рекао је шеф стрке Војводине НС семе Ненад Османкач.

Четврта утакмица игра се у недељу у Београду од 18 часова.

Црвена звезда – Војводина НС семе 0:3 (23:25, 24:26, 27:29)

БЕОГРАД: Хала УСЦ “Вождовац”, гледалаца: 400, судије: Лазаревић (Шабац), Јанковић (Стара Пазова).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (л), Самарyић, Петровић 2, Гмитровић, Машуловић 4, Милутиновић 4, Нејић 15, Штавлић, Стојсављевић 15, Мунћан, Благојевић 11, Вељовић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 5, Вучићевић, Илинчић, Станковић 6, Премовић 20, Кујунyић 12, Пековић (л), Мехић 17, Радовић, Тодоровић 1, Ковачевић, Перић

М. Р.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести