Воша надиграла Партизан у полуфиналној серији плеј-офа одбојкашке Суперлиге

Убедљивим тријумфом над Партизаном, можда и неочекивано лаким, одбојкаши Војводине НС семе повели су 1:0 у полуфиналној серији плеј–офа Суперлиге.
1
Фото: Дневник, Ф. Бакић

Шампион ће већ за два дана, у суботу, имати прилику да овери пролаз у финале и ако понови овакво издање, о трећој утакмици не би требало да буде говора. У сусрету прошлогодишњих учесника финала од почетка није било речи о дербију, јер су се црвено–бели, као што су и најавили, питали за све на терену. Иако је током сезоне у међусобним дуелима, али и са неким другим противницима, Воша деловала и била рањива, у плеј–офу, до сада нема тих назнака. Екипа Слободана Бошкана игра на високом нивоу и јасно је ставила до знања да се неће лако одрећи шесте титуле у низу.

Оба тима кренула су без грешке, али је домаћин у изједначеној борби ипак био сигурнији, повео је три разлике (9:6) да би црно–бели потом само два пута изједначили. Одличним сервисом крчила је Воша пут до вођства, асом Баранека ушла је лепом предношћу у завршницу (22:18) и осим мање претње гостију (22:21) рутински је повела 1:0, уз само две грешке у сету.

Београђани су у наставку били дотучени. Никакве измене Бојана Јанића нису могле да тргну екипу, која је врло брзо била у великом заостатку (7:1). Новосађани нису спуштали гас, стекли су двоцифрену предност (19:9) и јасно је било да ће резултат на семафору ускоро бити 2:0. Неизвесније је било у трећем сету. После почетног егала, Воша се ипак прва „одлепила“ на 13:9. Гости, међутим, нису посустајали, дисали су домаћину за вратом, били на поен заостатка, да би црвено–бели у преломним тренуцима ипак били бољи. Серијом 6:2 у завршници осигурали су победу коначним резултатом 3:0.

Реванш се игра у суботу од 17 часова у хали Мастер у Земуну.

К. Бугарски

Војводина НС семе – Партизан 3:0 (25:21, 25:18, 25:19)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 500, судије: Стојанац (Рума), Рогић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 7, Л. Чубрило, Бајандић, Вујовић, Негић (либеро 1), Рудић 1, Н. Чубрило, Мишковић (либеро 2), Баранек 9, Копитић, Вилимановић, Парапунов 17, Мехић 4, Бошњак.

ПАРТИЗАН: Мандић, Допуђ, Мариновић 8, Лекић 1, Н. Петровић, Хузејровић 1, Нејић 8, Јанковић 2, Сташевић (либеро), Д. Петровић, Бјелица 6, Делгадис 6.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести