Воша спремна за нови трофеј Купа Србије

У сезони 2019/20. одбојкаши Војводине последњи пут су подигли пехар Купа Србије и тада су и освојили сва три домаћа трофеја.
д
Фото: Дневник/Ф. Бакић

У финалу су савладали Партизан (3:1) с којим ће се и данас од 16.30 часова (РТС 2) састати у Убу и покушаће да дођу до 16. трофеја у овом такмичењу, а већ су рекордери са освојених 15. Црно-бели имају осам пехара у витрини и сада су у улози браниоца.

Два тима су се пет пута борила у финалу, а све победе извојевали су Новосађани и то идентичним резултатом 3:1 (1994, 1995, 1996, 2015. и 2020). Београђани су тријумфовали једино на финалном турниру 1990. са 3:1, али тада се играло по једнокружном бод систему.

Партизан је сада дужник Војводини, јер је на почетку сезоне у Спенсу подигао трофеј Суперкупа савладавши црвено–беле 3:1. Касније су изабраници тренера Слободана Бошкана славили максималним резултатом у домаћем првенству почетком децембра. Два тима одлучиће коме ће припасти други пехар у сезони, а јасно је да су Новосађани мотивисани да се реванширају Партизану за Суперкуп.

– Када се играју овакве важне утакмице, поготово само једна, доста ствари игра улогу. С једне стране техника, тактика, психолошка припрема и важно је ко ће издржати све то до краја – рекао је Бошкан.


Пехар да се врати у Пазову

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове данас од 19 часова (РТС 2) играће за други трофеј Купа Србије, а ривал ће им бити домаћин, Уб, који, такође има један пехар. Биће ово реприза финала из 2020. када су славиле Убљанке.

– Иза нас је тежак период, последњих месец дана играмо на три дана због Европе, али сматрам да смо тиме добиле доста искуства. Очекујем јак и занимљив дуел. Играле смо четири пута ове сезоне са Убом, победиле смо три утакмице, две на њиховом терену. Очекујемо победу, верујем у екипу и надамо се да ћемо трофеј вратити у Стару Пазову – рекла је Исидора Коцкаревић, првотимка Јединства, која је уз Милицу Медвед једина у садашњем саставу која је подигла пехар и 2017. године.


Војводина важи за фаворита, али то мора да докаже.

– Очекујем неизвесну утакмицу. Обе екипе су показале ове сезоне да могу добро да се носе с притиском и сличне су, спој младости и искуства. Нијансе ће одлучити победника, а ја верујем у свој тим – поручио је Бошкан.

Стратег Партизана, Бојан Јанић, нагласио је да се његови играчи спремају да данас “погину” за сваки поен.

– Лига шампиона је сигурно додатно подигла Новосађане. Имају одличан тим, играју јако добро и морам истаћи да не играју појединци, него као екипа пружају одличне партије. Војводина игра модерну одбојку, коју немамо прилике често да гледамо у нашој лиги. Ми се спремамо да изађемо на терен максимално мотивисани – истакао је Јанић.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести