Воша спремна за Звезду

Може се рећи да ће данашњи црвено–бели одбојкашки дерби између Војводине НС семе и Црвене звезде бити у новом руху, с обзиром на то какве су промене виђене у оба тима.
д
Фото: ОК Војводина НСС

Новосађани у доста измењеном саставу и први пут са Слободаном Бошканом на клупи у другом колу Суперлиге од 18 часова гостују Београђанима, који су променили ствари, такорећи из корена.

После доста година београдски клуб је добио нову управу, која не крије високе амбиције, а постављен је и нови шеф стручног штаба Игор Жакић, док је и екипа претрпела многе измене. На почетку домаћег првенства Воша је славила у Горњем Милановцу против Металца(3:1), док је Звезда у Пожаревцу над Младим радником забележила исти резултат. Актуелни шампион имао је потом још један задатак, који је успешно одрадио одбранивши пехар Суперкупа пре само четири дана победом над Рибницом у Краљеву. То му је дало мало мање времена за одмор и припрему за дерби, али је трофеј ипак и додатно подигао самопоуздање Новосађанима.

– Пред нама су два дербија у недељу дана. После сусрета са Црвеном звездом, очекује нас Партизан. Једино ми је криво што не играмо са црвено–белима пред нашом публиком, али надокнадићемо то против црно–белих. Звезда ове сезоне има далеко веће амбиције него претходних и све се чини како би се клуб вратио на ниво од пре пет, шест година. То, наравно, подиже ниво лиге, што је одлично, јер ако нам је конкуренција јача и ми ћемо бити. Једва чекамо да се „распламса“ борба и да буде више неизвеснијих утакмица – истакао је примач Новосађана Давид Мехић.

У последње време Војводина није имала пуно проблема са Звездом, док је у поменутом претходном периоду водила велику битку и у гостима и у Спенсу. Ово ће сада бити прва прилика да се екипе упознају у новим саставима и да „опипају пулс“ једни другима.

– Звезда има доста младих играча, жељних доказивања, који ће пружити жесток отпор, поготово против нас пошто смо шампиони и то ће им сигурно бити мотив више да нас изненаде. Ми смо, такође, новоформирана екипа, треба нам времена да се уиграмо и ово је лепа прилика за то. Не могу да кажем да смо фаворити, већ нам преостаје да видимо колико који тим може у овом тренутку – поручио је Давид Мехић.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести