Вучић са златним одбојкашицама: Хвала што се радујемо 

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је данас српске одбојкашице после освајања златне медаље на Европском првенству у Азербејџану и Грузији.
vucic-odbojkasice/tanjug
Фото: Tanjug

Вучић је, након бронзаних одбојкаша са ЕП, угостио и женску селекцију у свом кабинету, заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем.

"Захвалио бих вам се на одличном резултату, много више људи сте обрадовале него што смо могли да видимо на улицама Београда, не само у Србији, већ и Републици Српској. Ваше финале је било најгледаније тог дана", рекао је Вучић у Представништву на Андрићевом венцу.

Како је нагласио, злато одбојкашица велико је због спортског успеха, али и промоције земље, посебно што је одбојка популарна у протестантским земљама, Холандији и Скандинавији.

Он је подсетио да је од 2000. до 2013. освојено укупно 117 медаља на великим такмичењима, а у последње четири године 126.

"Тачно је да нам иде боље и за то су спортисти заслужни. Подигли сте углед Србији, захваљујући вама ми смо веома популарни", рекао је Вучић одвојкашицама на челу са председником Савеза Зораном Гајићем, потпредседником Иваном Миљковићем и селектором Зораном Терзићем.

Вучић верује да ће Влада Србје, на његов предлог, додатно појачати награде за медаље на Олимпијским играма у Токију 2020.

"За припрему ОИ биће још бољи услови, већ смо одобрили финансије", рекао је Вучић а потом упитао одбојкашице Тијану Бошковић и Бранкицу Михајловић "Како тако јако ударају лопту?".

Селектор одбојкашица Зоран Терзић захвалио се Вучићу на пријему.

"Лагао бих ако бих рекао да смо очекивали злато. Ипак, веровали смо у нас и на крају дошли до злата са само два изгубљена сета", јасан је био селектор.

Вучић је од капитена одбојкашица Милене Рашић добио урамљену слику репрезентације са постоља у Бакуу.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести