За Куп се боре одбојкаши Војводине и Партизана и даме Једенства и Уба

Потрудили су се Убљани, организатори Купа у одбојци у обе конкуренције, да у својој сали створе одличне  услове  за такмичаре и да то буде догађај за памћење.
vojvodina odbojka, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Сутра ће прву утакмицу одиграти одбојкаши Војводине НС семе и Партизана (16 часова), а затим ће снаге одмерити одбојкашице Уба и Јединства из Старе Пазове (19.30).

За спектакл је све спремно, од герфлора до видео чека, улазнице су унапред резервисане, а само је десет одсто пуштено у продају. До сада је пун погодак било одигравања финала истог дана, а Уб, који се показао као место које воли одбојку, побринуће се да све протекне на највишем нивоу.

Актуелни шампион Војводина НС семе ће трећи пут ове сезоне играти с Партизаном, у лиги је било 1:1, с тим што у овом дулеу нема попрваног – победник ће освојити трофеј. Партизан је у ситуацији у којој нема шта да изгуби с обзиром да је Воша фаворит, па треба очекивати квалитетну одбојку и велику борбу за пехар.


Воша и Звезда имају по 14 трофеја

Одбојкаши Војводине су до сада освојили 14 пехара купа, колико и Црвена звезда, док их Партизан у својој ризници има седам.

Јединство је једном  освјило куп, у сезони 2016/17, док ће Уб играти своје прво финале. На листи води Црвена звезда са 17, Јединство из Ужица има осам, а београдски Поштар шест пехара Купа.


- Велики број великуих  утакмица смо одиграли ове сезоне, ово је свакако једна од њих. На корак смо до испуњења трећег овосезонског циља, а не могу да кажем да нам Партизан као екипа не лежи, јер су минуле међусобне утакмице игране  у другим околностима. Сада смо максимално спремни, имаћемо тренинг у Убу како бисмо се привикли на услове играња који нису занемарљиви. Партизан добро игра ове сезоне, има неколико веома искусних играча, али мислим да ће све зависити од нас. Одлучује се о пехару,па  очекујем да наше искуство  скупљано у Лигу шампиона дође до изражаја.Верујем да чемо пехар донети у Нови Сад  – рекао је шеф струке  шампина Синиша Гавранчић.

Код дама, Уб као домаћин је благи фаворит, али Јединство има млад тим и обећава велику борбу, без обзира на атмосферу која ће бити против њега.

- Први пут учествујемо у оваквом формату купа и надам се да ће победити одбојка. Верујем у свој тим и надам се да можемо до пехара. Пре три године смо освојили трофеј овог такмичења с тим што се тада играо финални турнир, а  сада се игра једна утакмица. Знамо добро ривала, нема тајни међу нама, па би  инспирација мога да одлуче ко ће подићи пехар – рекао је тренер Јединства Јово Цаковић.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести