Искусни Жарко Кисић предводи одбојкаше Војводине: Не бих се вратио да не верујем у највише циљеве

После скоро две деценије Жарко Кисић вратио се у Одбојкашки клуб Војводину и као најискуснији предводиће екипу, која је знатно подмлађена.
1
Фото: Ф. Бакић

Искусни техничар, родом из Брчког, играо је у млађим категоријама црвено-белих, а са првим тимом је 2007 освојио титулу, док има и два пехара Купа Србије. Каријеру је градио и у иностранству, у два наврата је био и у Партизану, а прошле сезоне се вратио у српску одбојку у дресу Младог радника из Пожаревца.

Када су Новосађани направили велики рез и одлучили да после прекинуте доминације (шест титула државног првака заредом) ослонац буду млади играчи из њиховог погона, 37-годишњи Кисић се нашао у њиховим плановима и појачао је тим који је преузео шеф стручног штаба Марко Наранчић, претходне четири године тренер јуниора.

– Променило се, наравно, доста тога од када сам био у Војводини. Дошао сам као повратник да помогнем искуством. Познајем већину људи у клубу. Тренер Марко Наранчић и спортски директор Ђорђе Ђурић су моји некадашњи саиграчи. С те стране, овде се осећам као код куће, оберучке сам прихватио понуду и драго ми је што сам део овог колектива – рекао је Кисић.


Екипа пажљиво селектована

Жарко Кисић је као најстарији и најискуснији у Војводини похвалио подмладак.

– Екипа је веома пажљиво селектована. Спој је играча који стварно имају таленат и што је најбитније, знају да контролишу лопту. Говорим о играчима који су 2002. и 2003. годиште, а већ имају одличну базу да апсолутно конкуришу за први тим и највиши ранг такмичења. Шеф стручног штаба Марко Наранчић сјајно комуницира са екипом, ауторитет је, као и први тренер Синиша Гавранчић. То су све Вошини некадашњи играчи. Хијерархија се зна, сви пажљиво слушају и упијају савете – рекао је Кисић.


Жарко је потписао једногодишњи уговор и од 31. јула је са тимом који је кренуо са припремама.

– Дошао сам припремљен, јер сам знао сам да је екипа подмлађена и да ће сви бити жељни рада и доказивања, тако да нисам хтео да одскачем превише. Дошао сам да се уклопим, пре свега енергетски и физички, а после ћемо да се уигравамо како време буде пролазило – истакао је искусни дизач.

На припремама је тренутно 18 одбојкаша.

– Током рада ће да се искристалише ко ће се наћи међу 14 најбољих. Екипа је спој Вошиних играча, прикључених јуниора и кадета и то је одувек био начин рада у клубу, да се убаце млађи који кандидују да заузму место у првом тиму. Они ће добити шансу на овим припремама да се докажу.

Новосађани после шест година не важе за фаворите за освајање титуле, али то уопште не умањује амбиције које су код црвено-белих увек највише.

– Апсолутно поверење које смо добили од управе и свих у клубу даје нам за право да кажемо да идемо на највише циљеве. Не бих се упустио у овај пројекат да не осећам то интуитивно и да нисам то препознао – поручио је Жарко Кисић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести