Збиљић: Одбојка национални спорт број 1, Рибници место у врху

КРАЉЕВО: Одбојка је дефинитивно национални спорт број 1 у Србији, европски смо прваци у мушкој и женској конкуренцији и мислим да је право време да вратимо традицију у први план, каже председник ОК Војводина Драгољуб Збиљић, чија је компанија "Електромонтажа" д.о.о Краљево од данас један од спонзора ОК Рибница.
dragoljub zbiljic, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

"Осим ОК Војводина, чији сам председник и који показује високу класу, што на нашим теренима, што у Европи, време је да се Краљево и Рибница, као клуб који је дао јако пуно репрезентативаца, споменућу само неке, Лисинац и Урош Ковачевић су поникли овде, врати на високо место", рекао је Збиљић Тањугу након потписивања уговора у Краљеву.

Уговор са ОК Рибница потписале су још две локалне фирме - "VS Energy DOO“ и хотел „Фонтана“.

"Уколико је ту проблем само новац, а колико сам схватио јесте, то ћемо релативно лако да решимо, има пуно локалних привредника у Краљеву који ће подржати нашу иницијативу, нешто слично као у Новом Саду и мислим да је време да традиција исплива и квалитет изаде у први план", истиче Збиљић.

Према његовим речима, циљ је да се Рибница ове сезоне стабилизује и заврши на једном од првих шест места.

"Да учествује у мини лиги, па у плеј-офу докле стигне. Очекујем да се игра полуфинале Купа Србије, што би било коректно и да се иде узлазном путањом".

Збиљић, као власник компаније "Енерготехника Јужна Бачка", сем спорта улаже значајна средства и у науку.

"Помажемо пре свега Факултет техницких наука у Новом Саду, затим Електротехничку школу Михајло Пупин, Школу за децу са сметњама у развоју и врхунски спорт кроз ОК Војводина и наше параолимпијце стонотенисере који доносе медаље са свих Параолимпијада. Помажемо и ФК Војводина, клубу који је у залету и још многим другим клубовима", поручио је Збиљић.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести