АК Бечеј данас организује четврту трку на 5 и 10 километара

Данас се наставља традиција Атлетског клуба Бечеј у организовању атрактивне манифестације „бечејске десетке“.
њ
Фото: Dnevnik.rs

У питању је трка на 10 километара, а за мање одважне у жижи ће бити упола краћа деоница. Поред трка у женској и мушкој конкуренцији, пажњу овдашње деце привући ће надметање на 200, 400 и 800 метара. Због тропске врелине, такмичења ће се одржати у предвечерје, па ће основци стартовати у 18 сати, а атлетичари и рекреативци на 10 и пет километара, у 18,30 часова.

- Већ имамо око 250 пријављених такмичара, с тим да рачунамо да ће се данас пријавити барем још њих педесетак, а када су у питању трке основаца, очекујемо око 150 такмичара. Траса је стандардна: стартује се с градског трга, трчи Зеленом улицом, онда се спушта ка Градском срадиону, пење око Видиковца крај ушћа Великог бачког канала у Тису, стаза потом води уз обалу реке кроз камп насеље, па назад, насипом уз Тису, до споменика Победа и Зеленим корзоом и улицом назад до циља на тргу. То је маршрута за пет километара, а ко трчи десет, имаће оваква два круга. За 20 сати предвиђен је церемонијал свечаног уручења награда - река је председник АК Бечеј Бојан Јоцић.

За разлику од претходних година, када су најуспешнији у женској и мушкој конкуренцији награђивани пехарима и робним пакетима, ове године ће, захваљујући покровитељству Канцеларије за младе општине Бечеј, бити и новчаних награда.

- Наградни фонд награда износи 120.000 динара. Првопласирани у обе конкуреције добиће по 15.000, другопласирани 10.000 и трећепласирани 5.000 динара. То је додатни стимуланс за квалитетније тркаче да се пријаве. Ове године имамо пријава из БиХ, Хрватске и једну од држављанина Непала, који живи у Новом Саду, што не значи да се неко из иностранства на дан одржавања трка неће пријавити - додао је Јоцић.

На прве две „бечејске десетке“ тријумфовао је репрезентативац Александар Аyић, а на трећој Александар Крстић из Лепосавића, члан АК Раковица, који је истрчао рекорд стазе у времену 34:17 минута. У женској конкуренцији прве године је победнички пехар примила Јаманта Шафрањ (АК Палић), други пут је победила Нора Тркља (Црвена Звезда), а 2019. године Ана Богнар (АК Кањижа).

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести