Арсовић: Имам више искуства, верујем у бољи резултат на ОИ

БЕОГРАД: „Ово ће бити моје треће Олимпијске игре, имам више искуства и верујем да ћу направити бољи резултат него што сам имала у Лондону и Рију. То ме мотивише и даје ми ветар у леђа”, рекла је српска репрезентативка у стрељаштву Андреа Арсовић.
Andrea Arsovic/SSS
Фото: ССС/Андреа Арсовић освојила прво место

Србију ће на Играма у Токију представљати седморо стрелаца, међу њима је и вишеструка европска шампиона Андреа Арсовић.

"Са својим тимом сам током паузе покушала што пре да се прилагодим на новонастале ствари како бих боље поднела све напоре који ме чекају. Олакшавајућа околност ми је била та што је савез организовао додатних 10 такмичења за нас који смо обезбедили норму за Игре. Ти сусрети шампиона су били велика ствар и нисмо испали из форме", каже Арсовић.

Првенство Европе у стрељаштву које је недавно одржано у Осијеку било је прво такмичење после више од 10 месеци, а ускоро је очекује још једно такмичење, својеврсна припрема за Игре.

"Први пут смо се сусрели са мерама које ћемо имати на Олимпијским играма. За три недеље ћу се такмичати на Светском купу и то ће бити добро загревање за оно што следи, да видимо у каквој смо форми."

Арсовић је у Лондону 2012. године остварила најбољи резултат на Олимпијским играма - 15. место у дисциплини ваздушна пушка на 10 метара.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести