Арсовићева најуспешнија на четвртом „Сусрету шампиона“

КРАГУЈЕВАЦ: Низ једнодневних окупљања и контролних такмичења кандидата за репрезентацију Србије ваздушном пушком „Сусрет шампиона“ завршен је данас на стрелишту у Крагујевцу.
Susretsampiona
Фото: ССС

На последњем од четири турнира у серији учествовало је осморо стрелаца.

Најуспешнија је била Андреа Арсовић (Партизан), која је у финалу победила са одлична 252,3 круга (1,1 мање од њеног државног рекорда) и успешно се вратила на ватрену линију после једномесечне такмичарске паузе, током које је прележала коронавирус. Друго место у финалу припало је Лазару Ковачевићу (Јагодина 92), који је такође постигао квалитетан резултат – 250,6, трећа је била Ивана Марић (Полицајац) 227,1...

На првом турниру, у Смедереву, крајем октобра, у финалу је најпрецизинији био Лазар Ковачевић, а на наредна два (Крагујевац и Београд) тријумфовао је Милутин Стефановић.

У квалификационом делу (60 дијабола) заблистала је најмлађа учесница турнира – јуниорка крагујевачког „Чика Мате“ Теодора Вукојевић са одличним остварењем - 632,1 круг (0,9 боље од званичног државног рекорда Андрее Арсовић).  Тиме је изједначила најбољи квалификациони резултат серије, који је на првом „Сусрету шампиона“ у Смедереву постигао Ковачевић.

Друго место у квалификацијама у женској конкуренцији са 625,7 кругова освојила је Андреа Арсовић . Трећа је била Ивана Марић са 624,1, а четврта Марија Малић (Јединство) са 622,2 круга.

Лазар Ковачевић је био најпрецизнији мушкарац у квалификацијама – 629,9 кругова. Иза Ковачевића пласирали су се Милутин Стефановић („Чика Мата“) 627,0, Стеван Јовановић („Чика Мата“) 624,0 и Алекса Митровић (Нови Београд - Ушће) 616,6 кругова.

У екипном такмичењу (четири серије од по десет дијабола) успешнија је била женска екипа. Даме су скупиле 1.668,2 круга, а мушкарци 1.659,5.

Стрелце је током такмичења посетио Предраг Стевовић, члан Градског већа Крагујевца задужен за спорт.  Из редова СК „Чика Мата“, домаћина данашњег „Сусрета шампиона“, поручују да је подршка Града Крагујевца важан ослонац у раду једног од најуспешнијих спортских колектива града на Лепеници. „Чика Мата“ је изнедрио неколико олимпијаца и врхунских репрезентативаца наше земље.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести