Аруновићева и Микец најуспешнији стрелци Србије у 2019.

БЕОГРАД: Зорана Аруновић и Дамир Микец проглашени су за најуспешније стрелце Србије у 2019. години, саопштио је Стрељачки савез Србије.
arunovic-mikec
Фото: Зорана Аруновић и Дамир Микец, фото: ССС

Они су тако "одбранили“ титуле, јер је тандем стрелаца пиштољем био изабран за најбоље и у 2018, док је Јелена Аруновић, селектор репрезентације за пиштољ и лични тренер Зоране Аруновић проглашена за најуспешнијег тренера.

Аруновић (Олимпик 011) је још једну успешну међународну сезону крунисала у новембру, сребрном медаљом ваздушним пиштољем на финалу Светског купа у Путјену (Кина).

Претходно је била је најуспешнија српска спортисткиња на Европским играма у Минску, где је освојила појединачно злато ваздушним пиштољем, сребро у миксу истим оружјем са Дамиром Микецом и седму позицију малокалибарским пиштољем.

На првом великом такмичењу минуле године, на Европском првенству ваздушним оружјем у Осијеку је у тандему са Микецом стигла до сребрне медаље у миксу.

Микец, члан Полицајца, сезону је отворио сребрним одличјем ваздушним пиштољем на Светском купу у Њу Делхију, чиме је изборио олимпијску квоту.

Сем сребра у миксу са Аруновић, на Европском првенству ваздушним оружјем у Осијеку освојио је и појединачно сребро.

На Европским играма појединачно је био седми, исти пласман остварио је и на финалу Светског купа у Путјену.

Најбоље стрелце Србије бира Управни одбор Стрељачког савеза Србије, по предлогу Стручне комисије, а на основу Правилника за избор најбољих стрелаца, тренера и клубова.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести