Атлетичари Војводине побрали ловорике на Државном првенству

Учествовањем на Првенству Србије за пионире и млађе пионире атлетичари новосадске Војводине завршили су сезону у дворани, а крај су украсили медаљама и одличним резултатима.
М. Игњатовић/ Матеја Ивковић и Теодора Мићовић најбржи на 60 метара
Фото: М. Игњатовић/ Матеја Ивковић и Теодора Мићовић најбржи на 60 метара

У све четири спринтерске трке црвено-бели су се нашли на постољу и то три пута са најсјајнијем одличјем око врата и једном са бронзом. Пионири тренера Душка Миличића, Тамара Радојичић и Димитрије Филипов, обележили су трку на 60 метара. Тамара је изједначила лични рекорд од 7,93 секунде, 13 стотинки слабије од најбољег резултата Србије икада, да би стигла до титуле, док је Димитрије, такође, личним рекордом - 7,62 секунде узео бронзу. Код млађих пионира обједињене су титуле до којих су дошли Теодора Мићовић, исто Миличићева пуленка, и Матеја Ивковић, обоје личним рекордима.

Теодора је злато обезбедила са 8,18 секунди, само четири стотинке спорије од најбољег остварења на тлу наше земље, док је Матеја, ученик Ференца Камасија, најсјајније одличје узео резултатом 8,09 секунди.

У трци на 60 м преко препона, личним рекордима, Вукашин Ђурић постао је првак државе (9,22 секунде), а Наташа Весић је освојила бронзу (9,67). Урош Амиyић је вицешампион у скоку увис (1,65 м), а бронза је припала Вуку Шолаји, који је био успешан на истој висини, али из трећег покушаја.

Тијана Самарyић освојила је сребро у скок удаљ (5,28 м), а бронзе Филип Станковић на 800 м (2:19,06, лични рекорд) и Данка Кртинић у бацању кугле (10,12 м). Штафета 4џ200 м (Урош Кекић, Алекс Безкорвајниј, Вук Шолаја и Димитрије Филипов) била је најбржа резултатом 1:42,09. Код млађих пионира бронзама се окитио Јован Матић, у скоку удаљ из зоне (4,88 м) и бацању кугле (9,47 м).   

К. Б.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести