Атлетичарка Моника Папић блистала на Балканијади ветерана

На недавној Балканијади атлетских ветерана у албанском граду Корча Србију је представљало 65 такмичара, међу којима је била и наша бивша рекордерка, Новосађанка Моника Папић (45–50 година). Она је деценију владала у бацању копља у три државе: Југославији, Србији и Црног Гори и у Србији.
MONIKA
Фото: Приватна архива

Да све буде занимљивије, Моника је наставила са одличјима на домаћој и међународној сцени и у конкуренцији ветерана. Заблистала је на протеком шампионату ветерана Балкана освојивши златну медаљу у бацању кугле и сребро у бацању копља.

Моника је до сада на европским и балканским шампионатима у атлетици освојила девет одличја – седам златних, по једно сребрно и бронзано. У домаћим шампионатима за ветеране у последњих десет сезона неприкосновена је у две дисциплине – бацању копља и кугле.

– Прави спортисти трају све док поседују физичку и менталну снагу. Ја сам 2016. године први пут наступила за ветеране, када сам освојила и прва одличја и од тада су ми међународна такмичења постала изазов – рекла је Папићева.

Резултатима на Балканијади у Албанији изузетно је задовољна јер је то такмичење до сада било најбројније.

– Оно што посебно радује је то да Србија има добро организован Атлетски савез ветерана, који све боље ради. Одлично се дружимо и за нашу земљу на међународној сцени постижемо добре резултате. Осећам да још могу доста тога да дам атлетици и са нестрпљењем очекујем нове домаће и међународне изазове – казала је Моника Папић, иначе познати новосадски  доктор медицинских наука и специјалиста медицине рада.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести