Ауто-мото савез доделио награде шампионима, Радојковићу дијамантска кацига

БЕОГРАД: Ауто-мото савеза Србије (АМС С), у сарадњи са Спортским ауто и картинг савезом Србије (САКС С) и Мото савезом Србије (МС С), на свечаности у Белекспо центру доделио је вечерас награде шампионима за 2018. годину.
amss najbolji2, tanjug
Фото: TANJUG / TANJA VALIC / bb

Златне кациге у ауто-мото спорту добили су Лука Которчевић, Драган Балачикић и Алекса Радојковић, док је Радојковић добио и Дијамантску кацигу. Њима је награде предао министар одбране Александар Вулин.

У мото спорту Златну кацигу у дициплини Мото Крос MX3 понео је Виктор Ланг, у дисциплини Мото Класик, Драган Драгој и Слободан Васиљевић, двојац који је уједно и носилац Дијамантске кациге. Њима је награде уручио министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Председник АМС С Мирко Бутулија изјавио је да је поносан што се свечаност одржава тачно 80 година после прве међународне трке.

Фото: TANJUG / TANJA VALIC / bb

"Ово је заједничка свечаност, нас и пријатеља куће, оних који су дали допринос развоју ауто и мото спорта у протеклој години. Посебно бих се захвалио министру Удовичићу што је Министарство омладине и спорта препознало значај ових спортова, као и министру Вулину за неизмеран допринос и пружену могућност за спровођење заједничких инфраструктурних пројеката, без којих овакав успех не би био могућ. Надам се да ћемо решити проблем полигона и стаза за трке и обуке наших возача и војске, те да ћемо убудуће имати већи број шампиона и дисциплина", рекао је Бујтулија.

Фото: Mirko Butulija, foto: TANJUG / TANJA VALIC / bb

Председник АМС С Мирко Бутулија, председник САКС С Станиша Лазарац и генерални секретар МС С Божидар Михаиловић, уручили су специјална признања представницима најважнијих институција и медија које подржавају, помажу и прате ове спортове.

Између осталих награде су уручене министру омладине и спорта Вањи Удовичићу, министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу, министру одбране Александру Вулину и директору полиције Владимиру Ребићу.

Фото: TANJUG / TANJA VALIC / bb

Вулин је, захваљујући на додељеном признању, истакао да Војска Србије воли ауто-мото спорт и да га сматра веома важним. У мају прошле године, Војска Србије је на међународном такмичењу, међу десетак добрих и добро обучених армија, победила у брдским тркама, као и на такмичењу у управљању теренским возилима, нагласио је Вулин. Председник Ауто-мото савеза Србије Мирко Бутулија захвалио је министру Вулину на досадашњој успешној сарадњи, наводећи да ће реализација заједничких планова у вези са полигонима и стазом за обуку бити на обострану корист возача и Војске Србије.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести