Баста примио вицешампионку Европе у бацању копља Адриану Вилагош

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста примио је данас атлетичарку Адриану Вилагош, која је недавно освојила сребрну медаљу у бацању копља на Европском првенству у Минхену. Најбољи хитац, вредан сребра, јуниорска шампионка света остварила је у последњој серији, бацивши копље 62,01 метар.
1
Фото: Покрајинска влада

Баста је честитао нашој атлетичарки на постигнутом успеху и похвалио је за енергију и истрајност коју је показала на овом такмичењу.

„Веровали смо да ће Адриана имати снаге да буде међу најбољим сениорима на такмичењу у Минхену, и она је показала да се шампиони препознају када је најтеже. Посебно је задовољство што је Војводина успела да изнедри једну овакву спортисткињу. Покрајинска влада је претходне две године стипендирала Адриану, а сада то чини ресорно министарство. Трудићемо се и даље да је подржимо у припремама за Олимпијске игре у Паризу“, истакао је Баста, који се овом приликом интересовао и за подршку коју би Секретаријат могао пружити нашој младој такмичарки када је реч о опреми и условима у којима тренира.

Он је истакао да се на њеном примеру још једном може видети како улагање у наше младе спортисте доноси врхунске резултате. Баста је Адриани и њеној мајци и тренеру Ђерђи Вилагош пожелео и надаље много успеха и сјајних одличја.

Адриана Вилагош је захвалила на честиткама и значајној подршци Покрајинске владе, истичући да је посебно задовољна због овог успеха, који је дошао ненадано и након неизвесног почетка.

„Атмосфера је була изузетна, као и подршка публике. Бацала сам са искусним такмичаркама, најбољим у Европи, и то је била велика част. Почетак није био најбољи, било је стресно, у квалификацијама сам тек у трећем покушају дошла до финала, а после је све кренуло много боље и почела сам да уживам у такмичењу. На крају сам освојила друго место у сениорској конкуренцији и била сам веома срећна због тог резултата“, навела је Адриана Вилагош.

Говорећи о даљим циљевима, она је приликом данашњег пријема у Покрајинској влади истакла да су све њене жеље усмерене ка томе да максимално напредује у будућности.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести