Бечеј и Нови Бечеј очекују такмичаре и госте

Општине Бечеј и Нови Бечеј, од 28. до 30. јуна, биће домаћини завршне манифестације 12. Спортске олимпијаде радника Војводине (СОРВ), на којој ће се такмичити и дружити 2.500 радника - спортиста из више од 150 највећих покрајинских компанија из 31 локалне самоуправе.
Radnicke sportske igre/Jovo Galic
Фото: Јово Галић/Радничке спортске игре

Такмуичења ће се одвијати у 19 дисциплина у мушкој  и женској конкуренцији. Тим поводом у прелепом амбијенту Голф клуба Центар на Спенсу, уз музику и добру гастрономску понуду, одржана је промоција и подршка радничкој олимпијади.

Олимпијада име традицију дугу 50 година, са 12 олимпијских циклуса, на хиљаде и хиљаде радника су учествовала у овој манифестацији, изграђено је и реконструисано на стотине спортских објеката... Председник Асоцијације Спорт за све Србије и донедавни председник Савеза Спорт за све Војводине Бранко Вујовић рекао је да је све спремно за СОРВ и завршну манифестацију.

- Целокупан циклус 12. олимпијаде прошао је у сјајном амбијенту, општине Бечеј и Нови Бечеј су били сјајни домаћини. С обзиром на то да циклус није само завршна манифестација, већ то подразумева организацију Купа и Првенства Војводине, више десетина хиљада запослених прошао је циклус током четири године радећи на томе да завршна манифестација са 2.500 учесника буде одржана на највишем нивоу – рекао је Вујовић.

О томе колико је битно да радници учествују на оваквим спортским догађајима излишно је и говорити.

- То и јесте најважнија порука, с обзиром на то да квалитет нашег живота зависи од квалитета слободног времена. Слободно време, уколико се бавимо физичким активностима, је заиста корисно проведено време. И то не само за најмлађе, већ и најстарије, а поготово за оне који раде. Уколико желимо да имамо радно способно и продуктивно друштво морамо запосленима да обезбедимо да се баве спортом. Управо циљ ових олимпијада је да има утицај на друштво да шири свест о томе колико је важно бавити се спортом. У многим случајевима запослени то и знају, али ми морамо да утичемо заиста на прави начин на послодавце, на компаније које у Европи, у модерном свету, већ функционишу по том правилу. У земаљама чланицама Европске уније запослени имају физичку активност као обавезну током радног времена или после њега.Ми желимо да померимо те границе и да направимо бољи амбијент за запослене – истакао је Вујовић.

Фото: Radnicke sportske igre/Jovo Galic

Олимпијска медаља у Војводини у ових 50 година има заиста велики значај за сваког учесника, много запослених је бранило боје својих компанија и општина, што им је изузетно важно.

- Олимпијаде не би било без генералног покровитеља – Покрајинске владе, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, општина Бечеј и Нови Бечеј, Савеза самосталних синдиката, Факултета за спорт и физичку културу, ТИМС-а, Спортског савеза Војводине, свих гранских спортских савеза, као и свих оних који доприносе да ова традиционална манифестација буде оно што јесте - војвођански и српски бренд – додао је председник Асоцијације Савеза за све Србије.

Председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић је говорио о значају СОРВ.

- Што се тиче Новог Бечеја, а мислим и Бечеја, сви терени су спремни. Значајно је то што је Нови Бечеј на мапу манифестација ставио још једну и то ону која се односи на целу територију Војводине. Жеља нам је да укључимо и наше људе са Косова, раднике из  централне Србије за следећи циклус, за почетак ако не у такмичарском оно бар у манифестационом и ревијалном делу. То би много значило за спорт, за Србију, за АП Војводину и Нови Бечеј који намерава да се самостално кандидује за следећу олимпијаду – рекао је Максимовић.

Он је подсетио шта је то урађено у протекле четири године

- Реконструисани су терени за рукомет, потом хала спортова захваљујући компанији НИС, која је донирала 14.000.000 динара, на чему јој дугујемо велику захвалност. А захваљујући покрајинском буyету реконструисали смо куглану, терен у ОШ “Јосип Маринковић”, уређен је стадион, фасада фискултурне дворане ОШ “Миле Чиплић”. Општина Нови Бечеј и Воде Војводине су очистиле део канала ДТД после 30 година, спајајући корисно и лепо, где ће се одвијати такмичење пецароша...

Олимпијада има и туристички значај.

- Нови Бечеј је познат унутар туристичких кругова због Госпојинских дана које изузетно квалитетно организујемо. Први пут смо ове године организовали ауто-трке у центру места, што је јединствен случај у Србији.Нови Бечеј има шта да понуди, ушта ће се уверити и радници - спортисти – поручио је Максимовић.

Текст и Фото: Јово Галић

EUR/RSD 117.5703
Најновије вести