Бечеј овог викенда домаћин традиционалног џудо-турнира

Љубитељи џудоа имаће током предстојећег викенда прилику да на делу виде младе такмичаре из земаља и окружења.
ikebana dzudo
Фото: Приватна архива

У суботу ће у Бечеју организовати традиционални, 22. по реду, међународни џудо турнир у полетарској, пионирској и кадетској конкуренцији и 12. Меморијал „Жељко Николић“ у пионирској конкуренцији до 66 килограма у организацији ЏК Младост. На шест татамија храму спортова смењиваће се млади такмичари у кимонима. Сутрадан ће Савез Војводине организовати покрајинско првенство за млађе пионире, што значи да ће у конкуренцији бити девојчице и дечаци рођени 2007. и 2008. године. 

- Очекујемо између 300 и 400 такмичара из бројних клубова из свих крајева Србије, као и из Босне и Херцеговине, Бугарске, Мађарске, Румуније, Северне Македоније, Словачке, Словеније, Црне Горе, Хрватске... Без обзира што је у питању такмичење млађег узраста, имаће шта да се види на татамију и ваља оба дана доћи и уверити се да не треба бринути за џудо будућност. Великим пехаром награђујемо свеукупног екипног победника, а мање пехаре добиће најбоље екипе у женској и мушкој конкуренцији сваке узрасне категорије. Најуспешнији појединци биће награђени медаљама. Финалисти кедетске конкуренције биће и новчано награђени. Породица трагично настрадалог Жељка Николића дарује победника у меморијалној категорији пехаром и са 100 евра - рекао је директор бечејског турнира Милорад Лончаревић.


Младост уписује нове чланове

Упис нових чланова у Џудо клуб Младост у Бечеју  је понедељком, средом и петком од 18.15 до 19.15 сати у сали за џудо спортског центра крај Тисе. Сви заинтересовани могу да дођу, да се распитају за све детаље и да онда одлуче да  се баве спортом који  је  веома је развијен у целом свету.


Уобичајени церемонијал свечаног отвараја уприличиће се у суботу од 10.45 сати, а потом стартују борбе. У исто време ће и сутрадан почети Првенство Војводине за млађе пионире. Као и на свим спортским манифестацијама под кровом бечејског спортског центра, улаз на трибине је бесплатан.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести