Београд домаћин СП у веслању 2023. године

ЛИНЦ: Београд и Веслачки савез Србије биће домаћини Светског првенства 2023. године, одлучено је данас на Конгресу Светске веслачке федерације (ФИСА) у Линцу.
veslanje Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Огромном већином гласова 110:30 донета је одлука да се 53. Мундијал одржи на Савском језеру у Београду, на којем ће се делити највећи број виза за Олимпијске игре у Паризу 2024. године.

И то није све јер је Београд добио и организацију још једног Светског купа, годину дана пре Светског првенства, што ће бити четврти пут након 2012, 2017. и 2018.

"Београд и Србија су се доказали као одлични домаћини највећих веслачких такмичења на Ади Циганлији. Захваљујуци великој подршци Владе Србије, Министарству омладине и спорта и Граду Београду избор нашег главног града је и велико признање Веслачком савезу Србије и целом српском спорту за континуитет у изузетном организовању великих светских и европских такмичења", истакао је прослављени српски веслач Никола Стојић, који је био у делегацији ВС С у Линцу.

Савско језеро биће домаћин и наредне године на два значајна веслачка надметања, Европског јуниорског првенства и Европских универзитетских игара.

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести