Београд домаћин Светског првенства у рвању

БЕОГРАД: Светска рвачка федерација (ФИЛА) доделила је Србији организацију Светског првенства у рвању, које ће се одржати почетком децембра ове године у Београду.
Rvanje borilista u Spensu/Pokrajinska vlada
Фото: Ilustracija/ vojvodina.gov.rs

Министар омладине и спорта Вања Удовичић поносан је на ту одлуку јер је Србија још једном показала професионализам и посвећеност у организацији најзначајнијих спортских такмичења.

“Када смо 2017. године били домаћини Европског првенства у рвању, радили смо као један тим, одговорно, са истом жељом - да покажемо да нам је љубав према спорту увек на првом месту. Поверење које нам је ФИЛА указала одлуком да организујемо Светско првенство још је једна потврда системског и заједничког рада. Поносни смо и срећни што ћемо бити домаћини тог угледног међународног такмичења. Србија је и до сада много пута показала да је одговорна, да је добар домаћин и да има шта да покаже свету", рекао је Удовичић.

"Честитам свима који су предано радили да Београд буде домаћин овако значајног догађаја. Сигуран сам да ће више од 2.500 најбољих светских рвача уживати у нашој Србији, али и публика у навијању за наше шампионе који су нас много пута обрадовали. Србија је дефинитивно земља шампиона и спорта”, закључио је Удовичић.

Своје задовољство поводом информације која је стигла из Светске рвачке федерације изразио је и председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић.

"Велика част и велика обавеза за наш Савез и спорт уопште. Трудићемо се да на достојан начин репрезентујемо нашу земљу и град Београд и да пошаљемо најлепше поруке у свет са овог великог такмичења. Захвални смо Влади Републике Србије на подршци и шанси да се у нашој земљи организује једно од највећих такмичења које ће се одржати ове године у Европи. Даћемо све од себе да будемо добри домаћини и организатори”, поручио је Трајковић.

EUR/RSD 117.4754
Најновије вести