Београдски маратон формирао Медицински тим

БЕОГРАД: Београдски маратон формирао је Медицински тим састављен од врхунских стручњака из различитих медицинских специјалности, а све у циљу што боље организације највеће трке у региону.
beogradski maraton 2018, Tanjug/Rade Prelić
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Овогодишњи 33. Београдски маратон требало је да се одржи 26. априла, али је због пандемије корона вируса померен за 18. октобар.

"Једна од најбитнијих области о којој бринемо и којој посвећујемо посебну пажњу, још од самог оснивања и организације првог Београдског маратона је здравство, односно медицинска брига и заштита. У циљу даљег напрека у овој области, Београдски маратон је формирао Медицински тим састављен од седам врхунских стручњака из медицине - различитих специјалности, на челу са Проф. др Гораном Рађеном као медицинским директором Београдског маратона", рекао је директор БГД маратона Дејан Николић.

Остали чланови тима су Проф. др Душан Лекић, Проф. др Емилија Дубљанин Распоповић, Проф. др Јован Ђуровић, Др Марија Анђелковић, Др Раде Бабовић и Др Даниел Пешић.

"Настављамо традицију започету пре готово 30 година када је Београдски маратон, међу првима у окружењу, имао медицинског директора Проф. др Душана Лекића и уже специјализовану маратонску медицинску амбуланту, али показујемо и озбиљност и одговорност у овој значајној области за рад и организацију овако великог и комплексног спортског догађаја. Тим ће се у наредном периоду, по потреби, проширивати и имати у потпуности дефинисан делокруг активности".

Медицинска безбедност сваког учесника у нашим програмима је наш приоритетни задатак, истиче Николић.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести