Бициклистичка "Трка кроз Србију" стартује из Пожаревца

БЕОГРАД: Међународна бициклистичка "Трка кроз Србију" стартоваће 14. септембра у Пожаревцу, саопштио је данас Бициклистички савез Србије (БС С).
1
Фото: pixabay.com

Свечано отварање трке и дефиле екипа, заказано је за 17 часова у центру Пожаревца у уторак, 13. септембра.

"На старту наше највеће бициклистичке трке наћи ће се 20 екипа са 120 возача који представљају 29 нација. Асови долазе из САД, Велике Британије, Француске, Немачке, Украјине, Колумбије, Турске, Холандије, Италије, Ирске, Данске, Аустрије, Словеније, Еритреје, Марока, Чешке, Грчке, Мађарске, Пољске, Румуније, Јерменије, Словачке, Бугарске, Македоније, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Србије. Желим им да постигну жељене резултате, да победи најбољи, а Министартсву спорта Србије, свим градовима домаћинима и свима који су нам омогућили да организујемо овако велико спортско такмичење се неизмерно захваљујем", рекао је председник БШ и директор Трке, професор Радомир Павловић.

Овогодишња "Трка кроз Србију" има четири етапе. Прва се вози 14. септембра од Пожаревца до Мионице и дуга је 147,6 километара. Дан касније биће вожена друга етапа од Мионице до Чачка у дужини од 149,8 километара. Трећа етапа се вози 16. септембра од Чачка до Пријепоља, а траса је дуга 153,3 километра. Четврта етапа, од Пријепоља до Чачка вози се 17. септембра и дуга је 156,5 километара.

За репрезентацију Србије возиће Вељко Стојнић, Ђорђе Ђурић, Огњен Илић, Никола Крстић, Андреј Галовић, Кристијан Анталовић, а селектор је Милош Миладиновић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести