Бљесак у "Смедеревској јесени" младих снага бокса Србије

СМЕДЕРЕВО: Младе снаге српског бокса, под звезданим небом у оквиру овогодишње манифестације "Смедеревска јесен", показали су храброст, умеће, снагу и таленат, доказавши да је племенита вештина на добром путу.
БСС
Фото: БСС

Манифестација у славу вина и грожђа којој се сви становници Смедерева сваки пут изнова радују, од малог детета до најстаријих житеља обележена је 133. пут у историји овог града, а као и прошле године угостила је младе српске боксере, који су се овај пут потрудили да њихов наступ на градском Тргу некадашње српске престонице буде спектакуларан.

Пандемија вируса корона учинила је да ове године главни актери бокс ноћи “Смедеревске јесени” борбе одраде на отвореном, што је овај догађај учинило још атрактивнијим и направило атмосферу на коме би позавиделе многе бокс манифестације.

Млади ратници бокс ринга из свих крајева Србије свих узраста, укупно 104 учествовало је у овој манифестацији у организацији Боксерског савеза Србије и Града Смедерева.

Само финале пружило је ужитак од 16 борби, а први пут је обезбеђен и фонд новчаних награда у износу од 600.000 динара.

Финалну вече отворила је борба две даме у категорији сениорки до 64 кг у којој је Николина Гајић (БК Угоститељ) победила Нину Стајковић (БК БСС).

Уследио је низ јуниорских борби, а затим и борба две даме у категорији сениорки до 54 кг у којој су се судариле Нина Радовановић и Јелена Зекић. Велика шампионка српског и светског бокс ринга Нина бриљирала је у овом окршају и понела наслов најбоље боксерке на овом такмичењу.

Наставак вечери донео је битку чији је победник обележио ову вече и освојио трофеј намењен најбољем боксеру манифестације “Смедеревска јесен”. Реч је у Омеру Аметовићу који је у категорији омладинаца до 56 кг савладао Мирослава Ивановића.

За најбољег техничара проглашен је Момчило Јањић, најборбенији пар чине Страхиња Карабеговић и Александар Шерифовић.

Пехаре су уручили легенда нашег бокса Мујо Бајровић, градоначелник Смедерева Јован Беч и председник БС С Ненад Боровчанин.

“Бокс вече у Смедереву обележила је младост, воља и жеља за победом уз фер-плеј борбу. Оно што смо видели на терену обећава, охрабрује и даје ветар у леђа да наставимо са борбом за процват српског бокса. Наш вечни циљ су пуне сале за тренинг, стварање нових шампиона, али пре свега добрих људи. Велика захвалност Граду Смедереву на изузетном гостопримству и што смо и овај пут заједничким снагама успели да још једном направимо бокс манифестацију за памћење, која ће приближити племениту вештину деци, младима и њиховим родитељима", изјавио је Боровчанин.

Резултати:

Сениорке: 64 кг Нина Стајковић – Николина Гајић 1:2, 54 кг Јелена Зекић – Нина Радновановић 0:2.

Јуниори: 54 кг Матеја Петровски – Дарко Ђукановић 3:0, 57 кг Индир Врачић – Страхиња Мошорински 3:0, 60 кг Огњен Митровић – Радомир Јовановић 0:3.

Омладинци: 56 кг Омер Аметовић – Мирослав Ивановић 2:1, 60 кг Момчило Јањић – Лука Ивић Јукић 2:1, 64 кг Стефан Цамовић – Јован Ђуричић АБД победа Цамовића, 75 кг Страхиња Катабеговић – Александар Шерифовић 0:3, 91 кг Душан Дринчић – Данило Петровић WО Дринчић.

Сениори: 64 кг Марко Петровић – Моја Гилберт 0:3, 69 кг Џејлан Тоскић – Антонио Гилберт 0:3, 75 кг Предраг Цветковић – Дејан Дашић РСЦ, 81 кг Саша Миловац – Никола Камаљевић WО Миловац, 91 кг Милосав Савић – Мађи Јабабу 3:0, +91 кг Санел Хасановић – Ален Машовић 3:0.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести