Бодибилдер Саша Лампаш уочи Европског првенства

Репрезентативац у бодибилдингу Саша Лампаш такмичиће се у супертешкој категорији на Европском првенству у Шпанији.
Прватна архива/Не мањкају му амбиције: Саша Лампаш
Фото: Прватна архива/Не мањкају му амбиције: Саша Лампаш

Суботичанин се осим овог спорта бави и дизањем тегова и учествује на стронг мен такмичењима. Иза себе има сребрну медаљу у дизању тегова, а 2018. је освојио титулу најјачег човека на Балкану. Протеклог викенда је победио на Интернационалном купу Војводине у бодибилдингу, а сада ће пробати да понови врхунски резултат и на такмичењу у Санта Сузани.

- С обзиром на то колико живим монашки предано овом спорту, очекујем најбољи резултат на Европском првенству. Циљ ми је да будем први, а потом и у апсолутној категорији, где се бира најбољи од свих првака категорија: најлепше грађен мушкарац, најестетичнији, складан и пропорционалан – рекао је Лампаш.

Припреме за овако велики шампионат су веома напорне.

Фото: Прватна архива/Саша Лампаш

- Прво се креће са три до пет тренинга недељно, а до краја припрема, које знају да трају и по шест месеци, тај број се повећа и до 15 тренинга недељно. Осим тога, вежба се и позирање, јер је овај спорт ипак уметност, па је то самим тим веома битна ставка – истакао је Саша и додао да му такав начин живота не пада тешко.

Овај Суботичани се огледа и као глумац.

- Живим живот спортисте, а то нема цену. Поред тога, овај спорт и изглед ми доносе хлеб, не само кроз такмичења, већ и кроз кондиционе и персоналне тренинге које држим својим клијентима. Такође сам због изгледа добио прилику да глумим у доста домаћих и страних филмова, као и у спотовима и рекламама – казао је Лампаш. Такмичење у супертешкој категорији на програму је сутра, када ће Лампаш покушати да освоји злато.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести