Богдановић и Мандић: Очекивања увек највећа

БЕОГРАД: Селектор теквондо репрезентације Србије Драган Јовић рекао је да су Милица Мандић и Тијана Богдановић спремне да у Токију пруже свој максимум.
Milica Mandic u Egiptu sa medaljom/TK Galeb
Фото: TK Galeb/Milica Mandic u Egiptu

"Идемо на Олимпијске игре, а не на било какво такмичење. Очекивања су нам увек највећа. Имамо жељу да будемо врло успешни, чекали смо ово 5 година. Једва чекамо да уђемо у Олимпијско село и да дочекамо наше такмичење", рекао је Јовић на конференцији за медије пред полазак у Токио.

Милица Мандић, освајачица олимпијског злата из Лондона 2012. године у категорији преко 67кг, истакла је да је спремна за своје последње Олимпијске игре након којих ће завршити каријеру и да се нада што бољем резултату.

"Задовољна сам припремним делом. Уведени смо јако добро у такмичарски део. Задовољна сам формом, имали смо неколико тест турнира до сада. Очекивања су висока, прво сами од себе очекујемо много, а онда и јавност", изјавила је Мандић.

Тијана Богдановић, која ће представљати Србију у категорији до 49кг, рекла је да је осетила чари олимпијског постоља у Рију, као и да ће се потрудити да исти подвиг направи и у Токију.

"Као и увек имамо највећа очекивања од свакога турнира, па тако и од овог. Имамо велику жељу и мотивацију. Једва чекамо да стигнемо у Олимпијско село и одрадимо тренинге. Радићемо најбоље што можемо и искрено се надам да ћемо наставити низ добрих резултата са претходних Олимпијских игара", рекла је Богдановић.

Богдановић наступа у оквиру своје категорије 24. јула, док ће Мандић на борилиште изаћи 27. јула.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести