Бокс се вратио у Србију на велика врата 

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је вечерас у Шапцу завршном турниру Појединачног сениорског првенства Србије у боксу, на коме се боксери свих тежинских категорија боре за шампионске трофеје.
m
Фото: mup.gov.rs

Вулин је истакао да се бокс вратио у Србију и да ће радом Владе, председника Републике Александра Вучића, Боксерског савеза Србије светско првенство, које ће бити одржано у Београду, бити запамћено, да ће имати разлога да се о њему прича и да се понавља.

За ово такмичење до сада се пријавило 85 земаља и могуће је да ће их бити и више. Наградни фонд који је предвиђен на овом такмичењу биће највиши у историји бокса, рекао је министар и додао да се на светском првенству очекује и долазак славног боксера Мајка Тајсона и многих других шампиона.

Како је истакао, светско првенство у боксу биће велики подстицај за све људе који се баве спортом.

Фото: mup.gov.rs

Запустили смо га, заборавили смо ту племениту вештину, ставили је са стране и сада је прилика  да се врати на велика врата, рекао је Вулин и додао да је за Министарство унутрашњих послова бокс изузетно важна вештина, не само због кондиције, већ система вредности које успоставља – „добар боксер не може бити лош човек“.

Министар је додао да је сарадња Министарства унутрашњих послова са спортским савезима у Србији врло добра и напоменуо да је у сарадњи са Спортским савезом Србије организовано такмичење у више категорија за полицијске службенике, кроз које је до сада прошло више хиљада полицајаца.

Фото: mup.gov.rs

Министарство унутрашњих послова полаже пуно на спорт. У плану је формирање спортске чете у оквиру МУП-а, не само за наше изванредне појединце, већ и за професионалце у мањим спортовима који су нама битни, попут џуда или стрељаштва. Идеја је да они буду запослени у Министарству и да наставе да се баве професионално спортом, а када заврше каријеру радиће као инструктори, рекао је Вулин.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести