Боксери Чарнока из Врбаса редовно постижу добре резултате

На Првенству Војводине у боксу, одржаном  у Сомбору, такмичили су се и борци Чарнока из Врбаса  Дајана Грмуша, Сандра Брил, Стефан Цамовић, Душан Дринчић, Игор Ђурашиновић и Дамир Јајић.
boks vrbas
Фото: Боксери Чарнока, фото: Приватна архива

Врбашани су  освојили две златне, три сребрне и  бронзану медаљу.

„Поносни смо на Стефана Цамовића који је у конкуренцији јуниора победио сјајног  Нермина Ајетовића из  Цемента, који је на Европском првенству освојио бронзану медаљу. Иначе, Ајетовић је наш репрезентативац  и  један од најбољих боксера региона. Талентовани Цамовић је тиме објединио титуле државног и покрајинског првака.Цимовић ове године још није доживео пораз“, нагласио је тренер Игор Шкундрић.

Боксерски клуб Чарнок основан је пре 14 година и једно време је имао испоставе у Куцури и Фекетићу. О квалитету рада у овом клубу говори и чињеница  да је изнедрио више врхунских бораца као што су: Дамјан Грмуша, Јелена Зекић, Војин Вујошевић, Галина Петровић, Дајана и Санела Видовић, Миљан Мијушковић, Жељана Зукић, Витомир Бељевић, Марко Пековић, Немања Мајсторовић, Никола Збућновић и други. У клубу редовно тренира педестак боксера у свим узрасним категоријама, а како време пролазе ринг је све привлачнији младој популацији.

Фото: Стефан Цамовић, фото: Приватна архива

„Током свог постојања Чарнок је одолевао финансијским проблемима, али су они превазиђени захваљујући разумевању локалне самоуправе и члану Општинског већа за спорт Срђану Станићу, који има слуха за све спортове. Захвалност дугујемо и председнику БС Србије Ненаду Боровчанину који је у тешким моментима правовремено реаговао и помогао да се клуб одржи“, каже Шкундрић.

Сви проблеми падају у други план када узмемо у обзир  чињеницу да је Чарнок у последњих пет година био три пута најуспешнији у Војводини у укупном пласману и једном у Србији у женском боксу. Тренутно је другорангиран у Војводини, од укупно 32 клуба.

За најталентованије боксере Чарнока нема предаха, тренер Жељко Жмукић припрема Дајану Грмушу и Сандру Брил за 36. Војвођанску златну рукавицу, која ће се одржати од 11. до 15. јула у Суботици, уз учешће бораца из 23 државе. Тренер Шкундрић спрема Стефана Цамовића за Јуниорски куп нација, који ће се одржати у Врбасу од 15. до 19. августа.      

Жеља руководства, тренера и боксера Чарнока је да се и у наредном периоду постижу добри резултати. Како се у клубу ради нема суње да ће бити још много медаља и пехара са најзначајнијих такмичења.   

С. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести