Боксери Србије иду у Дубаи на припреме и меч са УАЕ

БЕОГРАД: Боксерски савези Уједињених Арапских Емирата и Србије потписали су споразум о сарадњи, у циљу размене искустава и кампова и учешћа на турнирима, саопштио је данас Боксерски савез Србије (БС С).
Дневник/Ф. Бакић/Ненад Боровчанин
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Ненад Боровчанин

Споразум су потписали су председници бокс федерација две земље Анас Ал Отаибе и Ненад Боровчанин.

"Није било тешко доћи до овог изузетно значајног партнерства који ће донети за оба савеза квалитет и просперитет племените вештине, јер је председник Србије Александар Вучић већ утабао стазу пријатељства са председником УАЕ шеиком Мохамедом Бин Заједом. Српски бокс има огромно искуство у овом спорту, а УАЕ имају најсавременије инфраструктуре и амбијент који омогућава тренинге на отвореном током целе године", саопштено је из БС С.

Репрезентација УАЕ ће средином новембра допутовати у Србију на двонедељни тренинг камп. БС УАЕ ће потом гостопримство узвратити боксерима Србије.

"УАЕ и Србија су земље пријатељске и овај споразум је наставак једног великог и квалитетног обостраног уважавања и поштовања. Споразум који смо потписали служи да се подигне ниво боксера у обе земље кроз заједничке припремне кампове за боксере две земље, учешће репрезентација УАЕ и Србије на међународним турнирима у организацији сваког од њих и размене искустава на свим нивоима. Крећемо са камповима најпре код нас где ћемо угостити репрезентативце УАЕ, а затим ће наши боксери пут Дубаија, где ће у наредном периоду бити одржан велики турнир на коме ће учествовати обе екипе. Радиће се и на курсевима усавршавања за судије и тренере. Очекујемо плодоносне резултате и још веће и јаче пријатељство са Емирачанима који су велики љубитељи спорта, који много улажу и спорт и знају колики је значај спорта у данашњој цивилизацији", рекао је председник БС С Ненад Боровчанин.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести