Боксерско првенство Србије за јуниоре - "фабрика" талената

БЕОГРАД: Боксерско појединачно првенство Србије у конкуренцији пионира, кадета и јуниора одржано је у Раковици, уз учешће више од 120 такмичара.
bokserski savez srbije
Фото: Dnevnik.rs

Због пандемија корона вируса борбе су одрађене без присуства публике, уз све мере предрострожности донете од стране надлежних органа.

Први пут у новијој историји сви шампиони појединачног првенства имаће стипендије од Боксерског савеза Србије - кадети 10.000 динара месечно, јуниори 20.000, омладинци 30.000, док ће за сениоре чији шампионат следи наредне недеље бити обезбеђено 40.000 динара месечно.

Финалну вече отвориле су борбе пионира у три рунде, уследили су кадети и на крају јуниори, који су боксовали три рунде по два минута.

За најбољег боксера појединачног првенства 2020. у конкуренцији пионира проглашен је Душан Раденковић, најбољи кадет је Нермин Павловић, док је набољи јуниор Стефан Краснић.

За најбољег техничара код пионира проглашен је Страхиња Самарџић, код кадета Страхиња Митровић, код јуниора Урош Ћингелић.

Жири су чинили: Тадија Качар, Драган Васиљевић, Вукашин Добрашиновић и Мујо Бајровић.

Борбе су гледали председник Општине Раковица Милош Симић и председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.

Јако сам срећан, јер сав мој рад, труд, све се исплатило, снови су почели да се остварују. Част је бити најбољи у држави, али и обавеза да се настави истим темпом, што ћу и чинити сваки дан без изузетка. Захваљујем се породици, тренеру, свима који су уз мене све ово време мог бокс пута, који ме увек подржавају и који верују у моје снове. Захвалност и Боксерском савезу Србије и председнику Боровчанину на свему што чине да ми млади који смо тек на почетку осетимо да позив који смо изабрали вреди, да ништа није узалуд. Идемо даље у нове победе, рекао је најбољи пионир Душан Раденковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести