Борислава и Митар најуспешнији

Репрезентације Србије у стоном тенису за особе са инвалидитеом освојила је 11 медаља у јакој конкуренцији на Светском купу одржаном у италијанском месту Лињано.
с
Фото: приватна архива

Најуспешнији су били чланови новосадског Спина Митар Паликућа и Борислава Перић Ранковић са две златне и по једном сребрном медаљом. По три одличја освојили су и њихова клупска колегиница Нада Матић (два злата и бронза) и Младен Ћирић из новосадске Тврђаве 021 (два сребра и бронза). Медаље су још припале и Ани Првуловић из новосадског Неоса (сребро у синглу и бронза у дублу), Сањи Мијатовић из Спина (бронза у дублу) и Борису Стоиљковићу (бронза у миксу).

Митар Паликућа се окитио појединачним златом и у миксу са Надом Матић, а сребром у дублу са Младеном Ћирићем.

- Презадовољан сам наступом у Лињану, поготово што је то био први турнир ове године, а део је и квалификација за Параолимпијске игре у Паризу. Наступило је 300 стонотенисера и стонотенисерки и конкуренција је била јака. У појединачној конкуренцији сам био трећи носилац и после дужег времена пружио сам одличну игру, како у синглу, тако и у дубловима и стигао је велики успех. Нарочто сам задовољан што сам у полуфиналу успео да савладам Минг Чин Ченга из Тајпеха од ког сам на последња два светска првенства губио у четвртфиналу. Заправо од њега сам до сада четири пута изгубио и коначно сам успео да га савладам. У Лињану је било много добрих играча и доста се подигао ниво игре у свим категоријама. Овај успех ми је омогућио да зарадим много бодова и да напредујем на светској ранг-листи - казао је Митар Паликућа.

Борислава Перић Ранковић је, такође, узела злато у синглу, затим у дублу са Надом Матић и сребро у миксу са Младеном Ћирићем.

- Конкуренција је била јака, али је недостајало неколико репрезентација из самог светског врха. Може се рећи да је ово био један од јачих турнира, а за многе од нас и први ове године, а важан је јер су се на њему скупљали бодови за Париз. С обзиром да је први турнир у принципу сам задовољна наступом, али има још много тога да се ради. Надам се да ћемо до следећег Светског купа поправити оне неке ситнице које нам још недостају. Али, оно што је можда важније је да су неки играчи који су први пут учествовали на овако јаком турниру схватили колико је тешко доћи до одличја. Мало нам је проблем била и сатница одигравања мечева, јер су се последњег дана играла и разигравања и у групи, како у дубловима, тако и у мисковима, тако да су неки од нас за пет и по сати одиграли и по шест мечева. Надам се да ће се на следећим турнирима та сатница боље ускладити - казала је Борислава Перић Ранковић.

Следећи Светски куп је 9. маја у словеначком месту Лашко.

- Колико смо информисани на овај турнир би требало да дођу и Кинези. Они би требало да са турнира у Подгорици дођу у Лашко. Самим тим и конкуренција ће бити јача, па бисмо требали да видимо где смо. Али, најважније је да се игра и да се да максимум - закључила је Перић Ранковић. 

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести