Борковић до нових бодова у Белгији

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић освојио је нових 10 бодова на четвртом тркачком викенду ТЦР Европа шампионата који је одржан на стази Спа Франкоршам у Белгији.
borkovic
Фото: Борковић ПР тим

Српски ас на једномесечну паузу, пре наставка шампионата у септембру, одлази са осме позиције у генеланом пласману и са укупно освојена 123 бода.

Борковић је у обе трке стартовао са 16. позиције, да би прву завршио на 12. месту и освојио седам бодова, а другу трку на 14. месту са три нова освојена поена.

Проблеми са аутомобилом у квалификацијама, као и лош одабир гума у другој тци, обележили су тркачки викенд на омиљеној стази нашег аса.

"Жао ми је зато што је Спа стаза коју изузетно волим и увек сам овде био, ако не први, онда међу најбољима. Аутомобил је у квалификацијама био неуправљив, губио је снагу,  нисмо успели да пронађемо добар сетуп. У првој трци је био нешто бољи, али у инциденту у којем је учествовало неколико такмичара, а који се десио већ у првом кругу прве трке, мени је пукао прозор од делова нечијег аутомобила. Тако да сам остатак трке возио без прозора и даље од 12. позиције, у оваквим условима, није било могуће", рекао је Борковић.

Другу трку обележили су веома неповољни временски услови. Киша је почела пред сам почетак трке, а потом убрзо и престала. Одлука Душановог тима да на његов Ауди РС 3 ЛМС стави све четири кишне гуме показала се као погрешна.

Фото: Борковић ПР тим

"Са 16. позиције сам опет упсео да дођем до 12, али како је киша брзо престала и највећи део времена смо возили по сувом, гуме су се брзо истрошиле и у самој завршници трке престигли су ме Гаврилов и Јанг. Остаје један велики жал за овим викендом, али и освојени нови бодови који ће бити важни у завршници шампионата", додао је Борковић.

Наредни тркачки викенд возач НИС Петрол тима у сарадњи са Цомтоyоу Рацинг вози у Немачкој, на чувеној стази Нирбургринг, од 3. до 5. септембра. Ово је једина стаза ове сезоне на којој наш ас никада није возио.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести