Борковић: Нема "залетања", бићу паметнији у наставку сезоне

БЕОГРАД: Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић изјавио је да му две победе на старту ТЦР Европа шампионата на стази Пол Рикар у Француској много значе за самопоуздање, али да неће бити "залетања" у наставку сезоне.
Dušan Borković  Foto: Tanjug
Фото: Душан Борковић  Фото: Танјуг

"Сад је најважније да не полетим превише, има много добрих возача и не смем да се залетим да не лупим главом у зид. Раније сам увек ишао на победу, сад ћу да будем паметнији јер нису битне само победе, него су најважнији бодови", рекао је Борковић Танјугу.

Према његовим речима феноменалан је осећај остварити двоструку победу и два пута у два дана слушати химну "Боже правде" на победничком постољу.

"Не памтим да је неко на овом нивоу такмичења имао пол позицију и две победе за два дана. Зато сам убеђен да ће челни људи такмичења већ на следећој трци трехнички "успорити" мој "Хyундаи" јер је жеља да буде што занимљивије".

Српски ас истиче да је у најави говорио да је циљ да се пласира у првих пет или 10 јер није имао ниједан тренинг у новом аутомобилу.

"Нисам имао много тестова, зато сам био мало резервисан, због повреде ноге имао сам велику паузу, радио на сумулаторима. Већ на првом тренингу сам направио четврто време и одмах сам видео да иде добро. Праву слику добио сам тек на другим квалификација, а касније и на обе трке"

Како је нагласио, није било лако, стаза је била клизава, а на киши је обилажење баш ризично.

"На другој трци када сам успео да се пробијем до другог места, иза шампиона какав је Жан-Карл Верне помислио сам да је супер да ту и останем, али сам у финишу искористио сушење стазе и успео да дођем до победе. За две недеље следи трка у Зандворту (Холандија), ту никад нисам возио и једва чекам", поручио је Борковић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести