БРИТАНАЦ ДВЕЈН ЧЕЈМБЕРС се враћа спринту у 45. години

Познати британски спринтер Двејн Чејмберс решио је да се врати тркама иако има 45 година.
1
Фото: Youtube Printscreen

Чејмберс, чија је каријера била прожета и допинг скандалима, такмичиће се на дводневном шампионату Велике Британије у дворани у Бирмингему.

Реч је о атлетичару који је 1999. освојио бронзу на шампионату света на 100 метара, док је на првенству света у дворани у Дохи 2014. године дошао до злата на 60 метара.

Ипак, мрачна страна његове каријере био је допинг скандал из 2003. када је био позитиван на један стериод и две године није могао да се такмичи.

Упркос томе што је у позним тркачким годинама, Чејмберс је решио да се опроба поново на стази, али без превеликих очекивања.

Шеф британског атлетског олимпијског тима, Пола Дан, сматра да он то чини више из личног задовољства пре него што очекује да уради нешто озбиљно.

"Реалност је да се неће квалификовати за дворанско првенство света. Он само ужива у атлетици, квалификовао се да се такмичи. Ради одличан посао са својом академијом и има право да настави да се трка. Не верујем да има аспирације да буде на светском дворанском, мада мислим да трчи јако добро за неког ко је у средњим четрдесетим годинама", поручила је Пола Дан.

(B92)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести