Брон: Старт Ф1 можда у јулу и без гледалаца

ЛОНДОН: Извршни директор Формуле 1 Рос Брон изјавио је да би сезона могла да почне у јулу, али без присуства публике.
F1 Hokenhajm/Fonet
Фото: FoNet

"Ако бисмо стартовали у јулу, могли бисмо да имамо сезону са 19 трка. То не би било лако. Три трке, па слободан викенд, три трке па опет слободан викенд. Разматрамо све могућности и логистику", рекао је Брон за Скај спорт.

Он је истакао да је један од највећих проблема путовање и додао да би први пут у историји нека трка Формуле 1 могла бити вожена без гледалаца.

"Старт у Европи био би пожељан, али то би био догађај затвореног типа. То није најбоље решење, али мислим да је боље него да уопште нема трка. Морамо имати на уму да милиони људи који прате спорт седе код куће. Нема смисла почињати и и поново се зауставити на неко време".

Брон је објаснио да би постојало затворено окружење у којем екипе долазе чартерима, после чега би био организован превоз до тркалишта, где би сви бли тестирани на корона вирус, где би било утврђено да нема ризика.

Сезона у Формули 1 требало је да почне 15. марта трком за Велику награду Аустралије, али старт је одложен због епидемије вируса Ковид 19.

За сада је одложено девет трка - у Аустралији, Монаку, Бахреину, Кини, Вијетнаму, Холандији, Шпанији, Азербејџану и Канади, а прва наредна у календару је трка за Велику награду Француске 28. јуна.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести