Булут пише историју у САД: Србин најбољи асистент БИГ 3 лиге

БЕОГРАД: Најбољи српски баскеташ Душан Домовић Булут исписао је историју америчке БИГ 3 лиге, најквалитетнијег баскет 3X3 такмичења на свету, пошто је оборио рекорд регуларног дела сезоне по броју асистенција.
dusan domovic bulut2, fiba
Фото: FIBA

Булут је остварио 36 успешних додавања и за две асистенције оборио рекорд легендарног Леандра Барбосе, и то са утакмицом мање у односу на Бразилца.

Просечно је бележио 5,1 асистенцију по мечу.

"Искрено, задовољан сам јер ће остати забележен и тај податак, али посебно ми је драго јер сам ја примарно нападач, није додавање главна ствар коју радим, али због екипе како је састављена, моја позиција се променила и морао сам више пажње да обратим на разигравање. Прилагодио сам се и променио начин игре, али оно што је најважније јесте да екипа добро игра", истиче задовољни Домовић Булут.

Осим индивидуалног учинка остварен је и велики успех екипе Елијенаса, где је Булут капитен, јер су се пласирали у плеј-оф, међу четири најбоље екипе.

"Оставили смо много боље и искусније екипе иза нас и нема дилеме да је то за прву годину одличан успех. Ипак, сви у екипи сматрамо да можемо још боље, јер имамо доста простора за напредак",

Ривал у полуфиналу плеј-офа биће екипа "Пауер", која је прошлогодишњи шампион и бранилац трофеја.

"Они су прошлогодишњи освајачи, додуше Џерет Џек је отишао у пензију и постао помоћни тренер Финикс Санса. Али, имају екипу која је склоп искусних играча и младог плеја који енергетски води тим. Ту је и Ерл Кларк невероватан у "изолацијама", најбољи одбрамбени играч лиге, истиче се блокадама, има највише украдених лопти. Знају га и наши љубитељи кошарке, јер је играо за Будућност. Успели смо да их победимо победимо у лигашком делу, надамо се истом исходу и у плеј-офу. Јасно је само да идемо на победу", не крије Булут.

А онда ни титула није далеко?

"Прво да продемо полуфинале, једна је утакмица. Ипак, надам се да ће наш тимски начин игре превладати. Идемо корак по корак, желимо у финале, а онда у финалу је све могуће", са много оптимизма поручује Душан Домовић Булут.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести