Бурно у Монци, Борковић без бодова

МОНЦА: Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић  остао је без бодова на другој трци ТЦР Европа шампионата у Монци након што га је Бенџамин Лесенс неспортским потезом изгурао са стазе, после чега је српском аутомобилисти пукла гума.
dusan borkovic, Twitter
Фото: Twitter

Борковић је после трке је дисквалификован због конфликта који је изазвао Микел Аскона и његов тим,  након чега му је одузето и 10 бодова које је освојио на јучерашњој трци.
По завршетку претпоследњег тркачког викенда Борковић има укупно 134 бода и у генералном пласману заузима треће место иза Асконе који има 164 бода и Жан-Карла Вернеа, победника обе трке у Монци, са 144.

 Борковић је у другој трци стартовао са пете позиције на основу инверзивног поретка у односу на шесто место које је освојио у суботњим квалификацијама, али више него одличним стартом је одмах избио на треће место. Борковић је имао одличан пролаз и кроз прву кривину где су многи возачи скратили стазу, али већ у следећој кривини Лесенс је крајње неспортским потезом српском возачу затворио кривину, ударио га и приморао га да је исече, након чега је поново дочло до контакта између њих двојице после чега је Борковићу експлодирала гума.

 Са неспортским понашањем је настављено и после трке када је Аскона вербално напао Борковића, а неко из његовог тима и физички.  Италијанска полиција испитала је све актере овог догађаја и утврдила да Борковић није иницирао сукоб, али организација ТЦР Европа није узела у обзир ову чињеницу када је казнила српског возача одузимањем бодова.

Са друге стране Аскона је остао некажњен, па је тим Душана Борковића донео је одлуку да ће поднети жалбу.
Последњи тркачки викенд на програму је 20. и 21. октобра у Барселони када ће се и одлучивати о титули новог шампиона ТЦР Европа.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести