Чак 110 малих атлетичара добило медаље на Штранду

Гужву на новосадској градској плажи и узаврелу такмичарску атмосферу направиле су младе атлетске наде на тркама под називом „Ко је најбржи на Штранду?“.
Приватна архива/Деца трче на Штранду
Фото: Приватна архива/Деца трче на Штранду

Уз громогласну подршку са стране, 110 деце надметало се на травнатој површини.

– Учествовало је седам годишта. Троје најмлађих, од 2014. до 2016. трчало је 20 метара, 2013. и 2012. годиште ишли су 30, а 2011. и 2010. такмичили су се на 40 метара. Била су ту деца из Школе атлетике и спорта, школица атлетике клубова Борац са Клисе, Борац из Футога, Ес атлетикса из Сремских Карловаца и новосадске Војводине – рекао је тренер Ференц Камаси, који је и осмислио ову акцију.

Фото: Приватна архива/Деца трче на Штранду

Иако је званично проглашено троје најбржих у свакој трци, сви учесници су добили медаље и без обзира колико их је било на старту осталима је приписано четврто место и то је нешто што, према речима Камасија, треба практиковати код најмлађих. Школа атлетике и спорта трајала је летос два месеца, управо на Штранду, а од 1. септембра радило се на Ђачком игралишту. Већ следеће седмице почиње се са радом у дворани на Сајмишту, а  младе наде окупљаће се понедељком и четвртом од 18 часова и суботом у 10. Сезона „под кровом“ трајаће до 31. марта.

К. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести