ЧЛАНИЦИ ПРОЛЕТЕРА МИЛИЦИ НИКОЛИЋ СРЕБРО У БАКУУ: Прва Гренд слем медаља у историји зрењанинског џудоа

Такмичарка Џудо клуба Пролетер из Зрењанина Милица Николић освојила је сребрну медаљу на Гренд слему у Бакуу и тако исписала историју зрењанинског џудоа.
s
Фото: Милица Николић са тренером, фото: ЏК Пролетер

У једном незаборавном путовању кроз Гренд слем такмичење у главном граду Азербејџана, Милица Николић (48кг) је освојила сребрну медаљу, остављајући неизбрисив траг на татамију. У питању је прва Гренд слем медаља у историји зрењанинског џудоа.

Милица је свој пут започела као слободна учесница првог кола, а већ у другом је бриљирала сјајним ипоном, победивши Аманду Лиму из Бразила. У четвртфиналу, сусрет са казахстанском такмичарком Курбановом завршила је у златном боду, осигуравши место међу најбољима. Полуфинале, које се дуго очекивало, донело је борбу са неугодном Белгијанком Петити. Милица је изненадила све присутне решивши меч атрактивним ипоном за само 20 секунди. Нажалост, у финалном мечу сјајну серију победа зауставила је талентована шведска џудисткиња Бабулфхат, иако је и тај меч решен у златном боду.

Председник Џудо клуба Пролетер Милан Крстин изјавио је да с поносом дели изванредне вести које су обогатиле историју овог клуба и зрењанинског џудоа.

– Наша најбоља такмичарка Милица Николић постигла је историјски успех освајањем сребрне медаље на Гренд слем такмичењу у Бакуу. Она је својим неизмерним трудом, преданошћу и посвећеношћу тренинзима остварила овај тријумф, чинећи га прекретницом у историји нашег спортског удружења – оценио је Крстин.

Он је честитао Милици на освојеној сребрној медаљи, додајући да је још једном потврдила светску класу на најпрестижнијем међународном такмичењу.

– Овај успех подиже углед не само нашег клуба већ и целог зрењанинског џудоа – закључио је Милан Крстин.

Милица Николић је овим резултатом додатно побољашала своју позицију на светској ранг листи и сада заузима треће место на свету.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести