Десета профи боксерска ревија у Бечеју: Нова победа Бобана Филиповића

Одавно је замрла активност Боксерског клуба Бечеј, али племенита вештина није сишла с ринга у граду крај Тисе.
boks becej revija
Фото: Бобан Филиповић је укњижио нову победу на профи рингу, фото: Дневник (В. Јанков)

Захваљујући ентузијазму бившег боксера, а сада председника и тренера Кик бокс клуба Бечеј, Жарка Радовића, љубитељи бокса с времена на време прате профи бокс путем ревија које организује у сарадњи са Српском професионалном боксерском федерацијом.

„Мало по мало и стигли смо до јубиларне десете ревије. Бокс није изгубио љубитеље, а радује нас што у публици има и доста младих људи. У почетку смо ревије организовали у „храму спортова“, али смо схватили да му је место у мањој сали ДТВ Партизан, где се и раније одржавали друголигашки мечеви, јер у њој публика и борци дишу истим плућима“, рекао нам је Жарко Радовић.

За јубиларну ревију је планирано десет борби, али је меч у женској конкуренцији морао да се откаже због повреде једне од боксерки. Међутим, нису љубитељи бокса били ускраћени за даму у рингу. Међу делиоцима правде била Новосађанка Амела Мелег, која је успешно одрадила свој део посла, а Бечејци су је аплаузом подржали.


Резултати

Полувелтер: Богдан Драшковић – Марко Рађеновић (обојица из Зрењанина) 40:36, супервелтер: Милан Живковић (Београд) – Ненад Кустурлић (Вршац) 2:0 (тко у 2. р.), средња: Стефан Маркановић (Темерин) – Томислав Милић (Житиште) 38:38, велтер: Стефан Танацков (Вршац) – Себастиан Шаћири (Нови Сад) 0:2 (тко у 3. р.), велтер: Никола Влајков – Иштван Кишутцаи (обојица из Бечеја) 2:0 (тко у 1. р.), крузер: Стефан Михајлов – Лука Пузовић (обојица из Београда) 36:40. крузер: Милош Павићевић (Београд) – Немања Понорац (Бања Лука) 36:40, супервелтер: Милан Делић (Чуруг) – Бојан Вељковић (Пирот) 40:36, крузер: Бобан Филиповић (Београд) – Озкан Цетинкаја (Турска) 2:0 (прекид од стране лекара у 2. р.).


Што се бокса тиче, највише се очекивало од последње борбе у којој је наш најбоље рангирани борац крузер категорије Београђанин Бобан Филиповић укрстио рукавице са Турчином Озканом Цетинкајом. Наш „колос“ је већ у првој рунди послао Турчина на “патос”, а друга се није ни боксовала, јер је дежурни лекар др Андреј Михајловић прекинуо борбу у паузи после прве рунде.

„Морао сам да прекинем борбу, јер се Турчин пожалио на повреду уха и после прегледа установио сам да му је пукла бубна опна“, рекао нам др Андреј Михајловић.

Добар бокс виђен је и у предпоследњој борби вечери. Чуружанин Милан Делић је све време диктирао темпо у борби са Пироћанцем Бојаном Вељковићем и на крају му је заслужено подигнута рука у вис. Добар утисак оставили су и крузери Београђанин Милош Павићевић и Бањалучанин Немања Понорац, а заслужено је победио овај други.

Најбржу победу извојевао је Бечејац Никола Влајков, који је већ у првој рунди техничким нокаутом приморао на предају суграђанина Иштвана Кишутцаиа. Одржан је још један меч суграђанина Зрењанинаца, у којем је Богдан Драшковић савладао Марка Рађеновића. Једна борба је завршена нерешеним резултатом, јер су тако судије бодовале борбу Темеринца Стефана Маркановића и Томислава Милића из Житишта.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести