„Дневник” у уторак по 61. пут бира најбољег спортисту године у АП Војводина

Традиција је да на крају сваке календарске године редакција “Дневника” бира и проглашава најбољег спортисту у АП Војводина.
najbolji sportisti SLO23830
Фото: Најбољи спортисти Војводине за 2016. у избору "Дневника", фото: Дневник (С. Шушњевић)

Наш избор је најстарији у Србији и због тога има посебну тежину, а сами спортисти га уважавају и цене. У Хотелу “Нови Сад” у уторак ће се поново окупити војвођанска спортска елита да сумира резултате остварене у 2017. години, а жири спортске рубрике “Дневника” додаће ново име на листу освајача ласкавог признања и проширити списак бесмртних спортских јунака.

Најпре ће бити проглашени најуспешнији појединци у 21 спортској грани, а потом ће се доделити и специјална признања. Сам избор значајан је и по томе што му по правилу присуствују некадашњи олимпијски, светски и европски шампиони, чија имена се такође налазе на листи освајача “Дневникове” награде. Некадашње и садашње спортске звезде наћи ће се на истом месту, да поделе искуства и најаве неке будуће, још лепше дане.

Задатак нашег жирија ове године није био лак, јер је одржано више светских и европским шампионата у многим спортовима, на којима су спортисти из Војводине, као део репрезентација Србије, имали пуно успеха. Заиста је тешко било додатно вредновати све те медаље, али верујемо да ће одлука о томе ко је од предложених постао “Дневников” лауреат за 2017. годину бити она права и - спортска.

Почетак свечаности у Хотелу “Нови Сад” заказан је за 13 часова и на њој очекујемо бројне спортске пријатеље и представнике из свих сфера друштвеног живота Новог Сада, АП Војводина и Србије.

А. П.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести