„Дневников” избор: Душан Домовић Булут најбољи спортиста Војводине

За најбољег спортисту Војводине, у протеклој години,  у „Дневниковом“ избору проглашен је баскеташ Душан Домовић Булут.
Dušan Domović Bulut najbolji sportista Vojvodine u „Dnevnikovom“ izboru  Foto:F.Bakić
Фото: Душан Домовић Булут најбољи спортиста Војводине у „Дневниковом“ избору Фото:Ф.Бакић

У изузетно пријатном и свечаном амбијенту Хотела “Нови Сад”, редакција листа “Дневник” прогласила је најбољег спортисту године у Аутономној покрајини Војводина. Одлуком нашег жирија, 63. титулу најуспешнијег појединца на спортским теренима понео је баскеташ Душан Булут, репрезентативац Србије и предводник екипе Новог Сада, којем је велики пехар уручио Душан Влаовић, генерални директор компаније “Дневник Војводина прес”.

Фото: Душану  Булуту пехар је уручио Душан Влаовић Фото: С. Шушњевић

Друга награда припала је  кајакашу Страхињи Стефановићу, члану бачкопаланачког Таркета, који се налази на припремама за нову сезону и уместо којег је признање добио, његов рођени брат. Треће место освојио је Вук Тодоровић, златни репрезентативац Србије са Европског првенства и одбојкаш Војводине.

- Захвалан сам “Дневнику” на овом вредном признању, јер је оно стигло од људи који нас прате од самих почетака, од сада далеке 2012. године - у име награђених рекао је Душан Булут. - Нисам сам стигао до свих резултата који су остали иза нас, са мном у екипи су била још тројица момака, за које се надам да ће се на овој истој позорници наћи у годинама које следе.

Фото: У име Страхиње Стефановића награду је примио његов рођени брат Фото: С. Шушњевић

Присутни су поздравили двадесетдвоје спортиста који су освојили Плакете нашег листа као најбољи у својим спортовима. Овог пута уручена је и 23. плакета, коју су, за подвиг године, добиле стонотенисерке с инвалидитетом Борислава Перић Ранковић и Нада Матић. Подсећања ради, њих две су се састале у финалу појединачног првенства Европе, успешнија је том приликом била Беба Перић Ранковић, а јединствени коментар обе репрезентативке наше земље био је: “Победила је Србија”. Њима је плакету уручила Нада Вујовић, главна и одговорна уредница “Дневника”.

Фото: Треће место освојио је Вук Тодоровић  Фото: С. Шушњевић

- Велика ми је част, задовољство и привилегија што могу да поздравим присутне легенде нашег спорта, људе који су били лауреати нашег избора, бројне олимпијске, светске и европске шампионе - рекао је Душан  Влаовић, обраћајући се присутнима. - Наш избор има најдужу традицију на овим просторима и на њега смо изузетно поносни. “Дневник” је одувек поклањао велику пажњу спорту и нема никаквог разлога да тако не буде и убудуће, а младим спортистима бих пожелео да се угледају на све оно што су за собом оставиле наше спортске величине.

Наравно, у првом плану били су актуелни спортисти, девојке и младићи који су својим достигнућима обележили годину која остаје иза нас. Они су имали чиме да се подиче, јер су уз њихова имена уписани сјајни резултати са светских и европских првенстава, као и са домаће сцене.

Фото: Нада Матић  и Борислава Перић Ранковић  Фото: С. Шушњевић

Традиционалној приредби, најстаријој ове врсте у Србији, а вероватно и у читавом региону, присуствовао је велики број уважених гостију, спортских легенди и освајача највреднијих медаља на олимпијским играма и светским и европским првенствима.

Предводио их је Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, иначе и сам власник олимпијског злата из Сиднеја 2000. године, а присутан је био и Драгољуб Самарџић, саветник градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића.

Фото: Приредби присуствовао је велики број уважених гостију Фото: Ф. Бакић

Међу драгим гостима нашли су се Слободан Бошкан, председник Спортског савеза Војводина, такође златни олимпијац, као и његов саиграч из златне одбојкашке репрезентације Васа Мијић, па боксерски великан Слободан Качар, прослављени џудиста Славко Обадов, Властимир Мастиловић испред Градског секретаријата за спорт и омладину и многи други.

А. Предојевић

Фото: Најбољи спортисти Војводине за 2019. по „Дневниковом“ избору Фото: Ф. Бакић

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез: Добар предзнак за Токио

Златни олимпијац са одбојкашком репрезентацијом Југославије, сада покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, не пропушта “Дневников” избор спортисте. Истакао је  да је предолимпијска година била богата добрим резултатима, а да би наредна, олимпијска могла да буде још успешнија.

Фото: Нада Матић, Борислава Перић Ранковић и Владимир Батез, фото: Дневник

- Честитам добитницима признања, иза нас је веома интересантна година с пуно врхунских резултата у различитим гранама спорта, што је на неки начин добар предзнак за идућу и Токио. Свим спортистима који су већ обезбедили олимпијску визу честитам, а свима који имају шансу да оду на највећу спортску смотру  желим добро здравље и да остваре свој животни сан и освоје медаљу у Токију. Имамо доста освојених олимпијских норми и надам се да ће нам избор свима бити тежак следећег децембра. Била је ово добра година за војвођанске спортисте, честитам “Дневнику” на новом избору. Није лако изабрати најбоље јер у покрајини је много шампиона и зато ово  једно од највећих признања – рекао је Батез.


Председник Спортског савеза Војводине Слободан Бошкан: Традиција за понос

Представник златне одбојкашке генерације из Сиднеја 2000. године Слободан Бошкан зна какав је осећај попети се на врх постоља на највећем планетарном такмичењу, а сада са становишта председника Спортског савеза Војводине жели новим генерацијама да се што боље покажу на предстојећим Олимпијским играма.

- Као и сваке године, приредба је сјајно организована и све похвале “Дневнику” који на једном месту окупи толико шампиона из свих спортских грана. Честитам свим добитницима, показало се и у овом избору да у Војводини и даље имамо успешне спортисте и да “Дневникова” традиција треба да траје. Улажемо  у младе и мотивишемо их да се баве спортом и сви који су у прилици треба да се укључе у промовисање спорта – рекао је Бошкан.

Бошкан каже да је још рано размишљати колико ће наша земља убрати медаља у Токију, али се нада да ће војвођански спорти бити успешни.

- Сан  сваког спортисте је учешће на Олимпијским играма. Рано је прогнозирати колико ћемо освојити одличја, али је охрабрујуће да већ имамо велики број спортиста са олимпијским визама. Олимпијска медаља је изазов сваком спортисти, надамо се да ће их и наши спортисти освојит у Јапану – казао је Бошкан.


Слободан Качар: Деценијама другујем с „Дневником

Фото: Слободан Качар, фото: Дневник

Најбољи српски боксер икада, олимпијски и светски аматерски и професионални првак света Слободан Качар ретко да је последњих двадесетак година пропустио неку од наших приредби.”Деценијама другујем са “Дневником”, који је испратио моју каријеру од дана када сам закорачио у ринг па док нисам рукавице окачио о клин.Радујем се свакој новој приредби у организацији мог “Дневника”, радујем се успесима младих спортиста и радујем се сусретима са мојим бројним пријатељима – рекао је легендарни Слободан Качар.


Васа Мијић, златни одбојкаш: Шампиони инспирација младима

- На десетине врхунских спортиста било је у конкуренцији протеклих деценија да добије “Дневникову” награду.Свакако да су шампиони били инспирација младима да и они једног дана понесу звање најбољег у Покрајини.Честитам свим добитницима овогодишњих награда и сматрам да је  Булу заслужио и “Дневниково” признање. Заиста није лако  међу толико успешних изабрати троје најбољих, али сам уверен да је свима који су добили признања било јако драго и верујем да им је то још један подстрека за даљи рад – рекао је прослављени одбојкаш.


Зоран Панчић и Милорад Станулов, легендарни веслачи: Нова спортска лица за нове успехе

- Свака част Булуту, већ три године потврђује да је најбољи на свету. Сматрам да баскеташи имају велику шансу да освоје олимпијску медаљу, само да их послужи здравље. Иначе, “Дневников” избор спортисте је манифестација са најдужом традицијом, на коју радо долазе бивши и актуелни спортисти.  Нашим спортистима желим пуно успеха у Токију, па да идућег децембра  на “Дневниковј “ приредби заједно успехе  пролсавимо- рекао је Панчић.

Фото: Милорад Станулов и Зоран Панчић, фото: Дневник

- С обзиром на број различитих спортова чији су репрезенти добитници “Дневниковог” признања само по себи говори о развијености и квалитету спорта у Покрајини. Годинама присуствујем  овој дивној манифестацији и драго ми је да се у различитим спортовима појављују нова лица, нови добри резултати. Верујем да ће наши спортисти донети медаље са Олимпијаде – казао је Станулов.

Славко Обадов, прослављени џудиста: Булут заслужио признање

Фото: Славко Обадов, фото: Дневник

- Као и свих претходних година, и ове је “Дневник” био на нивоу и био је објективан у избору најбољих.Спортски новинари током целе године прате све догађаје и сматрам да је избор добар, поготово за најбољег. Изабран је сјајан спортиста  који је репрезентовао Србију и Нови Сад на највишем нивоу. Јако ми је драго што је Булут најбољи и од срца му честитам – рекао је Обадов.

Екипа спортске рубрике

Фото: Дневник (С. Шушњевић, Ф. Бакић)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести