Додељена годишња спортска признања у Кањижи: Лауреати Марина Живковић и Тамаш Шлејхер   

Годишња признања за најбоље спортске резултате у 2020. години, додељена су у организацији Спортског савеза општине Кањижа, на свечаности у Градској кући Кањиже.
Tamas Slejher Robert Fejstamer Marina Zivkovic
Фото: Лауреати Марина Живковић и Тамаш Шлејхер и председник општине Кањижа Роберт Фејстамер, фото: М. Митровић

Честитке спортистима и спортским радницима, тренерима и клубовима за успехе постигнуте у отежаним условима због пандемије, упутили су председник Спортског савеза Чаба Боршош и председник кањишке општине Роберт Фејстамер.

Фејстамер је нагласио да су евидентна улагања у спортску инфраструктуру која се тгренутно одвијају изградњом Војвођанске рвачке академије, новог фудбалског стадиона у Адорјану, у овој години предстоји завршетак обнове Спортског центра “Партизан” у Кањижи, улагања на фудбалском стадиону у Хоргошу и почетак изградње спортске хале у Тотовом Селу. Он је додао да је локална самоуправа у буџета за ову годину наменила спортским клубовима за петину више средстава него лане, тако да се обезбеђују услови да се што више младих бави спортом.  

Фото: Добитници спортских признања општине Кањижа за 2020, фото: М. Митровић

Епитет спортисте године заслужили су атлетичарка Марина Живковић за успехе остварене као чланица кањишког АК Партизан и рвач Потисја Тамаш Шлејхер, који су леуреати и у сениорксој конкуренцији. Живковићева је прошле године освојила првенство Балкана у седмобоју, оборила је јуниорски државни рекорд стар 35 година, а у међувремену је због студија јесенас прешла у Нови Сад и сада је чланица АК Војводина. Тамаш Шлејхер је лане освојио титулу државног првака у рвању грчко римским стилом и гаји амбиције да као репрезентативац Србије оствари и успехе у међународној конкуренцији.

У јуниорској конкуренцији за науспешније проглашени су чланови Рвачког клуба Потисје Саболч Лошонц и Фани Нађ, у кадетској конкуренцији лауреате су такође рвачи Давид Берец и Оршоља Фабиан. У пионирском узрасту најбољим су се показали рвач Кевин Ленђел и кајакашици Братства Лара Нађ.

За најуспешнију екипу проглашен је двосед Кајакашког клуба Братство, Лара Нађ и Лила Ладањи. Епитет најуспешнијег тренера понео је тренер Рвачког клуба Потисје Шандор Ујхељи, а за најуспешнији клуб проглашен је Стонотениски клуб Кањижа.

М. Митровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести