Драган Јовић по трећи пут најбољи теквондо тренер на свету

РИЈАД: Тренер теквондо клуба Галеб и селектор репрезентације Србије Драган Јовић проглашен је за најбољег тренера на свету у 2022. години.
Dragan Jovic/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Јовић је признање, уведено 2014. године, заслужио трећи пут, након што је најбољи био и 2017. и 2021.

Јовић је добио скоро двоструко већи број гласова од другопласираног у избору, а пресудили су резултати његових такмичарки и такмичара, на Светском првенству.

Надица Божанић, Тијана Богдановић и Махди Ходабахши освојили су две златне и једну бронзану медаљу. Ходабахши је био и у ужем избору за најбољег такмичара у 2022. години, али је признање припало Италијану Симонеу Алесију.

У конкуренцији жена најбоља у 2022. години је Тајланђанка Панипак Вонгпатанакит. Награде су додељене у Ријаду, главном граду Саудијске Арабије, на Теквондо Гала приредби, организованој поводом завршетка сезоне.

"Драге колеге, спортисти, судије, сви који сте учествовали, хвала на гласовима.Велика је част стати пред вас данас и добити ово сјајно признање од најбољих у нашем спорту. Учинићу све што могу и знам да наставим да наш спорт промовишем на најбољи начин", изјавио је Јовић.

Велико хвала и мојим ученицима, њихови резултати су ме номиновали за ово признање и хвала мом тиму професионалаца који пуно ради на свим детаљима да би наши спортисти били најбољи, додао је Јовић. "Посебно хвала мојој породици, највећој подршци коју имам," поручио је Јовић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести