Драгољуб Мрђанов: Раднички спорт заслужује подршку

У ађанској општини се традиционалано посебна пажња поклањала спортско рекреативним активностима, али у последње време, као и у другим срединама због одлазака великог броја радника у иностранство, активности су смањене.
Mrdjanov Dragoljub/M. Mitrovic
Фото: М. Митровић/Драгољуб Мрђанов   

Председник Удружења „Спорт за све” општине Ада Драгољуб Драган Мрђанов истиче да још увек могу бити задовољни, посебно на измаку ове предолимпијске године за раднички спорт, пошто се идуће одржава 12. Спортска олимпијада радника Војводине.

- Из ађанске општине је право учешћа на радничкој олимпијади изборило око 60 учесника, што је за нашу средину веома позитивно – констатује Мрђанов. – Потешкоћа има јер су се многе фирме затвориле, људи су променили радну средину, па је и због тога активност нешто скромнија, али је свакако значајно да се та активност подржава од стране локалне самоуправе општине Ада, без чије помоћи радничког спорта не би вероватно ни било. Раднички спорт у сваком случају заслужује подршку.

Општина Ада је 2007. године била домаћин Олимпијаде радника Војводине, па Мрђанов поносно истиче да је Ада олимпијски град, са заистим добрим учинком и дивним утисцима. Уз свесредну помоћ републичких министарстава и Покрајинске владе, такође и локалне самоуправе, у овој потиској варошици је тада било више од 2.000 такмичара, па Мрђнов потсећа да је Ада тада успела захваљујући организацији те спортске манифестације да обнови отворене спортске терене, дворане и другу инфраструктуру.

- Као домаћини Олимпијаде радника Војводине имамо и обавезу да подржавамо покрет радничког спорта, са својим искуством и залагањима. Ада је на плану радничко спортских активности препознатљива по рукомету у мушкој и женској конкуренцији и за наредну Олимпијаду у Бечеју и Новом Бечеју 2019. године на коју се пласирала мушка екипа Предузећа Термометал, док у женској конкуренцији репрезентацију општине чини већина бивших играчица ЖРК Халас Јожеф. Они се ситематски баве рекреацијом. Представнике још имамо из стоног тениса, спортског риболова и атлетике – сазнајемо од Мрђанова.

Он додаје да су услови за бављење радника рекреацијом добри, међутим, указује да се у наредном периоду мора обратити пажња и постићи договор са власницима фирми у приватном власништву, где шкрипи са слободним временом за тренинге и одласке на такмичења.

- Сагледаћемо шта они предлажу како би било најбоље да бављење радника спортом не иду на терет производње у фирмама, али исто тако да радници поред испуњавања обавеза на послу имају времена за тренинге. Треба ускладити радне обавезе и слободно време, на обострано задовољство – каже Мрђанов.

Текст и фото: М. Митровић

Пројекат „Ада данас“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести