Европско првенство у рвању: Немешу сребро, Каџаја у финалу

КАСПИЈСК: Српски рвач Виктор Немеш освојио је сребрну медаљу на првенству Европе грчко-римским стилом, пошто је у финалу категорије до 77 килограма изгубио од Руса Романа Власова 5:1. Михаил Каџаја пласирао се у финале шампионата Европе грчко-римским стилом у категорији до 97 килограма.
Viktor Nemeš  Foto: Dnevnik.rs/S. Šušnjević
Фото: Виктор Немеш Фото: Дневник.рс/С. Шушњевић

Немеш, који је прошле године у Паризу постао светски првак, сјајно је отворио меч, повео 1:0, али је двоструки узастопни олимпијски шампион пред својим навијачима у Каспијску преокренуо и освојио злато.

Подсетимо, Немеш је да путу до финала савладао Хрвата Доминика Етлингера 4:0, Белоруса Казбека Килоуа 7:0, у четвртфиналу је био бољи од Мађара Тамаша Леринца 5:1, а у полуфиналу од Швеђанина Бјуберга Кесидаса 2:0.

Каџаја, који је Грузијац, али наступа под заставом Србије, сутра у финалу за злато ће се борити против актуелног олимпијског и троструког светског шампиона Артура Алексањана.

Он је прво у квалификацијама савладао Бугарина Ивана Барјакова 3;1, у осмини финала био је бољи од Азербејџанца Орхана Нуријева истим резултатом, да би прави подвиг направио у четвртфиналу против првака света Мађара Балажа Киша победом 7:3, упркос томе што је губио 3:0.

У полуфиналу је такође имао заостатак за Немцом Рамзином Азисиром, али је преокренуо и победио 3:1.

Премијерка Брнабић честитала Немешу 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић честитала је српском рвачу Виктору Немешу на освојеној сребрној медаљи на Европском првенству у Каспијску.

„У име Владе Републике Србије и своје лично име честитам Виктору Немешу на освојеном сребрном одличју на Европском првенству у Русији. Желим Вам још много успеха у будућности и још много медаља којима ћете, као и данас, учинити све грађане Србије поносним", навела је премијерка Брнабић, саопштено је из Канцеларије за сарадњу с медијима Владе Србије. 

"Упућујем срдачне честитке и стручном тиму и Рвачком савезу Србије на постигнутом успеху “, наводи се у честитки премијерке Брнабић.

Удовичић честитао Немешу сребрну медаљу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је Виктору Немешу који је освојио сребрну медаљу на Европском првенству за сениоре у рвању у Каспијску, у Русији, у категорији до 77 кг.

"Честитам Виктору титулу вицешампиона Европе, успех који је још један у низу сјајних резултата и још једна потврда да Србија данас јесте земља најбољих рвача! Свака част Викторе, твој рад, упорност и посвећеност су за сваки пример и понос! Честитам и Викторовом стручном штабу и Рвачком савезу Србије, свака част!", наводи се у честитки министра Удовичића, саопштено је из Министарства омладине и спорта.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести